P6200 laptopta işlemci nasıl yükseltilir?

Teşekkür ederim deneyeceğim.

Merhaba dostlar, cihazın şu andaki yüklü olan Pentium 6200 işlemcisini i7 740QM ile yükseltmek istiyorum fakat şu andaki işletim sistemi 8.1 upgrade yapıldıktan sonra chipset ile ekran kartı arasında herhangi bir uyumsuzluk oluşur mu veya Windows 10 11 kurabilir miyim? İşlemci dışında 8 GB 4+4 olmakla birlikte 1600 MHz RAM 256 GB SSD eklenecek. Şimdiden teşekkür ederim.
Windows 8.1 sorunsuzsa Windows 10 da sorun olmaz. Windows 11 fazla gelir, kastırmaya gerek yok. Ssd ile Windows 10u rahatça kullanırsınız. İşlemciyi destekleyip desteklemeyeceğini kesinleştirdiniz mi bilmiyorum. İşlemciyi ikinci elden çok rahat temin edersiniz. Ram için bence 6gb kullanın tavsiyem. Benzer dönemlerin, benzer işlemcilere sahip birçok makinaya yükseltme yaptım. İşlemci 8gb desteklese de 2 makinada hiçbir türlü 8gb çalıştıramadım. Bir makine açılırken siyah ekranda kalıyordu, diğeri de 8gbı görüyordu ama aşırı yavaş çalışıyordu. Masaüstüne 10dkda geliyordu normalde 30sn de gelen alet, öyle diyeyim. Hatta bunlardan biri için Aliexpressten 2x4gb ddr2 ram getirtmiştim özel olarak. İki alete de aldığım birer 4lük modül elimde patladı. Yani 8gb biraz risk. Alet üzerindeki belleklerle aynı mhze sahip bir 4gb modül alıp takın bence, o cihazda yapacaklarınız için yeteceğini düşünüyorum. Aşağıdaki konuya da bir bakın ram icin.

Cihazda harici ekran kartı yoksa i7 740QM takınca çalışsa bile görüntü alamazsın.
O zaman i7 620M daha doğru bir seçim olacaktır. Ayrıca şuanki işlemci 25w, bu işlemciler 35w.

Nedenini de açıklar mısınız? Teknik pek bilgim yok.

Hocam 740QM içerisinde iGPU yok bu yüzden, bazı modellerde bu işlemci var ama olanlar da harici ekran kartı kullanıyorlar mesela GeForce 210M gibi.

Nedenini de açıklar mısınız? Teknik pek bilgim yok.
Çünkü anakartınızda harici ekran kartı yoksa, işlemcinin grafik birimini kullanıyor demektir. I7 740qm ise dahili grafik birimine sahip değil. I7 620m gördüğüm kadarıyla dahili grafiğe sahip en yüksek işlemci.

Çünkü anakartınızda harici ekran kartı yoksa, işlemcinin grafik birimini kullanıyor demektir. i7 740QM ise dahili grafik birimine sahip değil. i7 620M gördüğüm kadarıyla dahili grafiğe sahip en yüksek işlemci.

Süper bir açıklamaydı teşekkür ediyorum kendinize iyi bakın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı