P7H55-M lx anakartta SSD nereye takılır?

mucahitkocak

Hectopat
Yer
Çankırı, Merkez
Daha fazla  
Anakartım P7H55-M lx, SSD almayı düşünüyorum, M.2 desteklemediğini biliyorum, SATA almayı düşünüyorum, ama nereye takacağıımı bilmiyorum

Dosya Ekleri

• sd.jpg
    sd.jpg
    130,5 KB · Görüntüleme: 110
Bu anakartta sata 6gb/s yuvaları bildiğim kadarıyla primal 1 ve 2 SSD yi tercih edeceğin sata girişi 1 ve 2 olmalı. Eğer 2 ye farklı bir disk takacaksan SSD 1 de primal olmalı. Slave gösterme diski performansından kısarsın.

Bu anakartta dikey değil yatay SATA girişi var. Zaten yukarıda işaretlemişler resimde. Anakart SATA 3 değil. SATA 2 yani 300 MB/s hızlarda çalışan SATA portlarına sahip. O yüzden SSD hızı 300 MB/s'nin üzerine çıkamayacak. Ama bu bile geleneksel sabit disklerden 4-5 kat daha hızlı olacağı anlamına geliyor. :) SSD için bütçeniz ne kadar? SSD önerisi de yapmadan geçmeyelim. :)

Bu anakartta dikey değil yatay SATA girişi var. Zaten yukarıda işaretlemişler resimde. Anakart SATA 3 değil. SATA 2 yani 300 MB/s hızlarda çalışan SATA portlarına sahip. O yüzden SSD hızı 300 MB/s'nin üzerine çıkamayacak. Ama bu bile geleneksel sabit disklerden 4-5 kat daha hızlı olacağı anlamına geliyor. :) SSD için bütçeniz ne kadar? SSD önerisi de yapmadan geçmeyelim. :)

Bütçem yaklaşık 200-250 öneriler için şimdiden teşekkür ederim.

Bütçem yaklaşık 200-250 civarı. Öneriler için şimdiden teşekkür ederim.
Bütçenizi hafif artırırsanız krallar gibi Barracuda 120 var. Samsung 860 EVO ayarında bir SSD. Kesinlikle öneriyorum. DRAM barındırıyor. Yani hem ileride performansını kaybetmeyecek hem de NAND yongaları geçici veriler yüzünden hasar görmeyecek. Uzun ömürlü bir SSD olacağını düşünüyorum. İleride SATA 3 bir sisteme geçerseniz ileriye de bir yatırım olur. :)

Bütçenizi hafif artırırsanız krallar gibi Barracuda 120 var. Samsung 860 EVO ayarında bir SSD. Kesinlikle öneriyorum. DRAM barındırıyor. Yani hem performansını kaybetmeyecek hem de NAND yongaları geçici veriler yüzünden hasar görmeyecek. Uzun ömürlü bir SSD olacağını düşünüyorum. İleride SATA 3 bir sisteme geçerseniz ileriye de bir yatırım olur. :)

Elimde 400GB cvarı takılı HDD var, 128 GB SSD bana oyun ve Windows için yeterlidir, 128 GB bir öneriniz var mıdır?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı