Link evet o. Şimdi RAM'lerin yerini değiştirmeyi şöyle anlatayım başıma geldi çünkü. Eski işlemcim i5 650 vardı. Bu işlemci ile RAM slotlarımdan 1,2 ve 3'üncü slotları kullanmaktaydım. Sırasıyla 4+2+2 şeklinde takılıydı RAM'lerim.
RAM'lere hiç dokunmadan yeni aldığım x3440'ı taktım hiç bir şekilde görüntü alamadım. Her şeyi denedim BIOS update vs. fakat hiç bir sonuç elde edemedim. Son çare olarak ne olacak ki diyip bütün RAM'leri söktüm ve sadece 4 Gb'lık olanı her slotta denemeye başladım. Ne gariptir ki sadece 4. Slot'a taktığımda çalıştı. Daha sonra diğerlerini eklemeye başladım. Fakat Xeon işlemci ile sadece 3. ve 4. slotlar çalışmaktaydı. Diğer iki slotuta görüyor BIOS'ta fakat kullanılabilir RAM miktarı sorunu vardı 8 GB takılı fakat 6'sı kullanılabilir diyordu. Daha sonra elimdeki iki tane 2 Gb'lığın yerine bir tane 4 Gb'lık RAM aldım. Daha sonra 3. ve 4. slotlarda takılı halde şu anda 8 GB RAM ile kullanmaktayım ve canavar gibi.
Burada dipnot olarak şunu belirtmek istiyorum acaba dedim kurcalarken ederken RAM slotlarını bozdum diye düşündüm. Sonra eksi işlemcimi takıp denemek istedim işlemciden mi kaynaklı diye. Taktığımda ise eski RAM'lerimide taktım toplam 12 GB RAM kullanılabilir de 12 GB RAM olacak şekilde görüyordu yani sorunsuzca çalışmaktaydı. Sanırım Xeon işlemciden kaynaklı bir durumdan dolayı sadece iki kanal çalışmakta ve bu sadece 3. ve 4. slotlardı en azından benim anakartım için. Eğer bir gün elime 8 Gb'lık RAM geçerse bunu 8+4 GB olacak şekilde deneyeceğim. Anakart özelliklerinde tek kanaldan maksimum 4 yazıyor ama bu Xeon işlemci ezber bozdurduğu için olur mu olur.