P7Q57M DO anakarta Xeon X3440 işlemci takmak

cerinc1

Decapat
Katılım
4 Şubat 2019
Mesajlar
15
Öncelikle herkese merhaba, yaklaşık olarak 7 veya 8 senedir kullandığım bir bilgisayarım var. Çeşitli problemlerden ötürü üç kere anakartını değiştirmiş bulunmaktayım. Şu anki teknik detayları şunlar:

Anakart: Asus P7Q57-M DO
İşlemci: Intel Core i5 650 3.2 GHz (Turbo aktif 3.3 GHz'de çalışıyor.)
Ekran Kartı: XFX Radeon HD 4650 1GB
RAM: 4GB Kingston Value RAM 1333 MHz DDR3
Güç Kaynağı: Casper WIN-400PS 300W

Eski Anakartlarım:
  • Asus P7H55-M PRO (İşlemci soket pinleri yamuk ve kopuk, montajını ilk yapan kişinin kazası sonucu oluşmuş)
  • Gigabyte GA Q57-M S2H (Muhtemel yonga seti arızası)
  • Foxconn H55MXV (maalesef çakması ve birçok sorunu bulunuyor)
Sistemin genel performansı SSD sayesinde iyi olmasına karşılık yeni birçok istediğim oyunu oynayamıyorum. Buna ürettiğim çözüm ise şöyle:

  • İşlemcimi Xeon X3440 ile değiştirmek.
  • Güç kaynağımı değiştirmek. (Tavsiyeniz varsa alabilirim)
  • 4 GB DDR3 RAM eklemek.
  • Ekran kartımı Radeon RX 460 ile değiştirmek. (Şu anda uygun fiyata OEM sürümü bulunuyor. Açıkçası konunun açılma sebebi direkt olarak bu diyebilirim.)
Araştırmalarıma göre Xeon X3440'ı destekleyen anakart sayısı çok az. Yine de anakartımın Xeon X3440'ı çalıştırma şansı var mıdır? Çünkü işlemci "Lynnfield" ön adıyla adlandırılmış durumda ve anakartım Lynnfield Ready olarak görünüyor. Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Bu sisteme güncelleme yapma demeyin. Yeni bilgisayar almayı çok düşündüm ancak bir türlü bütçe ayıramıyorum. Olabildiğince az bütçeyle çözüm üretmek istiyorum. Geçici bir çözüm biliyorum, ancak elimdeki imkanlar şu anlık çok kısıtlı. Şu anda üniversite sınavına hazırlanıyorum. Haziranda sınava gireceğim. O zamana kadar biriktirdiğim parayla sisteme çözüm üretmeye çalışıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
H55 çipsetli anakart bakmalısınız. Destekleyebilir ama bende İntel Xeon E5430 ile G31xxx kullandım internette desteklemiyor dese dahi çalışıyor hayla yanlız ekranda masaüstüne indiğimde mönitörün bi köşesi 10 saniyeliğine kararıyor anlamadım oyunlarda olmuyor.
 
H55 yonga setinin farkı nedir tam olarak? Benim bildiğim kadarıyla FSB hızlarını arttırarak OC yapabilmek için P55 yada H55 yonga seti tercih ediliyor. Bu konuda tam bilgim yok yine de.

İnternette gördüğüm diğer videolarda kullandıkları anakartlarda da işlemci yasal olarak desteklemese de anakart o işlemciyle beraber çalışıyor. İşlemciyi alıp test edecek olursam konuyu tekrardan düzenleyeceğim. Şu anki bilgilere göre işlemcinin anakartımda çalışıyor olması gerekiyor.
 
H55 direk P55 yonga setini hedef alınıp ondan sonra yapılmıştır. Ben işlemcinin resmi olarak desteklemese de çalışacağını düşünüyorum zaten aliexpress sitesinden alacaksanız çalışmasa da zarar etmezsiniz. Açıklamalara bakın satıcılar yazıyor Hangi anakartı destekleyeceğini desteklemeyeceğini geri beslemelere de bakabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı