P8H61 anakarta Kioxia M.2 SSD takılırsa işletim sistemi kurulabilir mi?

Attesss11

Centipat
Sorun olmayacaktır ama alacağınız dönüştürücü sadece 1X hızda (500mb/s) çalışacaktır. İsterseniz daha düşük bir disk alabilirsiniz yada ekran kartınız yoksa 4x bir dönüştürücü alabilirsiniz.

Sorun olmayacaktır ama alacağınız dönüştürücü sadece 1X hızda (500mb/s) çalışacaktır. İsterseniz daha düşük bir disk alabilirsiniz yada ekran kartınız yoksa 4x bir dönüştürücü alabilirsiniz.
Ne Yazıkki Ekran Kartım Var Ve İlerde Bir Sistem Toplayacağım ŞU anda bütçem bunlara yetiyor

Sorun olmayacaktır ama alacağınız dönüştürücü sadece 1X hızda (500mb/s) çalışacaktır. İsterseniz daha düşük bir disk alabilirsiniz ya da ekran kartınız yoksa 4X bir dönüştürücü alabilirsiniz.

Bu anakarta bu M.2 SSD'yi dönüştürücü ile taktığımda bu M.2 SSD'ye işletim sistemini kurabildiğimi nereden öğrendiğinizi sora bilir miyim arkadaşımla beraber alacağızda.

Son düzenleme:
Ne Yazıkki Ekran Kartım Var Ve İlerde Bir Sistem Toplayacağım ŞU anda bütçem bunlara yetiyor

Bu anakarta bu M.2 SSD'yi dönüştürücü ile taktığımda bu M.2 SSD'ye işletim sistemini kurabildiğimi nereden öğrendiğinizi sora bilir miyim arkadaşımla beraber alacağızda.
Bu adaptörlerde herhangi bir dönüştürücü çip yok farkettiyseniz. Sadece PCI-E form faktörünü değiştiriyorsunuz. Bu nedenle her türlü çalışacaktır. Kısacası NVME M.2 portu sadece PCI-E x4 portu. Sata M.2 disklerde durum ne olur bilemiyorum ancak belittiğiniz model çalışcaktır.

Bu adaptörlerde herhangi bir dönüştürücü çip yok fark ettiyseniz. Sadece PCI-e form faktörünü değiştiriyorsunuz. Bu nedenle her türlü çalışacaktır. Kısacası NVMe M.2 portu sadece PCI-e X4 portu. SATA M.2 disklerde durum ne olur bilemiyorum ancak belittiğiniz model çalışcaktır.

Tamamdır teşekkür ederim iyi geceler.

Bu adaptörlerde herhangi bir dönüştürücü çip yok farkettiyseniz. Sadece PCI-E form faktörünü değiştiriyorsunuz. Bu nedenle her türlü çalışacaktır. Kısacası NVME M.2 portu sadece PCI-E x4 portu. Sata M.2 disklerde durum ne olur bilemiyorum ancak belittiğiniz model çalışcaktır.
Dönüştürücüyü satın alan birçok kişi yorumlarda UEFİ desteklemeyen eski anakartlarda boot yapılamadığını dolayısıyla işletim sistemi kurulamadığını belirtmiş, bu durum dikkate alınmalı. Anakart üreticisinin verdiği bilgilerde UEFİ desteği ile alakalı bir şey göremedim.

Dönüştürücüyü satın alan birçok kişi yorumlarda UEFİ desteklemeyen eski anakartlarda boot yapılamadığını dolayısıyla işletim sistemi kurulamadığını belirtmiş, bu durum dikkate alınmalı. Anakart üreticisinin verdiği bilgilerde UEFİ desteği ile alakalı bir şey göremedim.
Belirttiği anakartta UEFI desteği bulunuyor.

Tam olarak nerede yazıyor acaba? Ben göremedim de, merek ettim.
2. attığım direk kullanım klavuzu.

2. attığım direk kullanım klavuzu.
Bilgi için teşekkür ederim. EZ mode yazısından şüphelenmiştim zaten. O halde aksi bir durum yoksa, X1 dönüştürücü ile NVMe M.2 SSD'e işletim sistemi kurulabilir gözüküyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı