P8H77-M LE SSD'den Boot Etmiyor

Sau

Hectopat
Son zamanlarda hard diskim artık ömrünü yitirmeye başlayıp bilgisayarı dondurmaya başladı. Ben de SanDisk SSD aldım. Öncelikle evde flaş bellek bulunmadığı için harddiskten SSD'ye her şeyi kopyalamayı denedim fakat olmadı. Uzun bir süre çözüm denedikten sonra yetti artık deyip kendime flaş bellek aldım. Windows 10'u içine atıp SSD'ye kurmaya çalıştım fakat GPT olduğu için hata verdi. Bunun üzerine diski temizleyip, BIOS'da uzun bir süre dolanıp çözdüm olayı. Fakat asıl problem ortaya çıktı, ne zaman SSD'ye Windows kurulumunu tamamlayıp restart atsam, “Reboot and Select proper Boot device or insert Boot media in selected Boot device and press any key” hatası ile karşılaştım. Windows'u tekrar kurmayı denedim, SSD'yi GPT'den MBR'a çevirip yükledim, kabloları kontrol ettim, farklı SATA portu kullanmayı denedim ama olmadı. Halbuki bilgisayarı HDD'den açıp SSD'yi görüyor mu diye test ettiğimde bir sıkıntısı yok gibiydi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar açılırken art arda delete tuşuna bas ve biosu aç. Ordan flash diski başa çek ve yeniden başlat. Ordan sonrası basit.
Zaten öyle yapıyorum. Kurulum bitip 10 saniye içerisinde restart atılacak denince flaşı çekip restartlıyorum ve bu hatayı alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI kurulum yaptığınız sistemde BIOS modunda boot etmeye çalışıyorsunuz. Doğal olarak da sistem boot etmiyor.

BIOS'a girin ve UEFI/Legacy Boot ayarını kontrol edin. Bu ayar Enable both UEFI and Legacy olmalı.

1563977240935.png

Sonrasında Hard Drive BBS Priorities ayarını açın ve burada ilk sırada Windows Boot Manager olduğundan emin olun. Değilse Windows Boot Manager ilk sıraya alın ve F10 ile kaydedin.

Sorun devam ederse UEFI/Legacy Boot ayarını Disable Legacy yapıp kaydedin.

Özetle UEFI kurulum yapıyorsanız -ki gördüğüm kadarıyla UEFI- boot sıralamasında ilk başta Windows Boot Manager olacak.

UEFI kurulum yaptığınız sistemde BIOS modunda boot etmeye çalışıyorsunuz. Doğal olarak da sistem boot etmiyor.

BIOS'a girin ve UEFI/Legacy Boot ayarını kontrol edin. Bu ayar Enable both UEFI and Legacy olmalı.

Eki Görüntüle 419815

Sonrasında Hard Drive BBS Priorities ayarını açın ve burada ilk sırada Windows Boot Manager olduğundan emin olun. Değilse Windows Boot Manager ilk sıraya alın ve F10 ile kaydedin.

Sorun devam ederse UEFI/Legacy Boot ayarını Disable Legacy yapıp kaydedin.

Özetle UEFI kurulum yapıyorsanız -ki gördüğüm kadarıyla UEFI- boot sıralamasında ilk başta Windows Boot Manager olacak.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler, Uefi bios'un varsayılan ayarlarında CSM e girip bakınca Boot Device Control "UEFI and Legacy OpROM" olarak gösteriyor, UEFI only yapınca ise SSD gözükmüyor. Windows Boot Manager UEFI olarak USByi gösteriyor sadece. Zaten windowsu usbden kurmaya çalıştığımda kurulumdan sonra bu hatayı verirken Uefi biosda "UEFI and Legacy OpROM" ayarlıydı. Aldığım SSDnin bozuk olma mümkünatı var mı? Çünkü o kadar çözüm aradım ki şahsen artık aklıma başka bir şey gelmiyor😓
İlginç bir şey keşfettim, İnternetten nasıl UEFI windows 10 kurulumu yapılır diye araştırıp Rufus aracılığıyla GPT NTFS Windows 10 Usb bellek oluşturdum. Kurulum tamamlanıyor fakat yine de UEFI only olduğu için aygıtlarda çıkmıyor. Ben de bunun üzerine Ssdyi mbr çevirip Rufustan ona uygun usb ayarladım fakat bu sefer de "Windows bu diske yüklenemez.Bu bilgisayarın donanımı bu diske önyükleme yapmayı desteklemeyebilir. Disk denetleyicisinin bilgisayarın BIOSu da etkinleştirildiğinden emin olun." hatası aldım

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı