Packard Bell EasyNote TS11-HR SSD Seçim

• Konuyu başlatan Murat Sarıçam
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 5.361
M

Murat Sarıçam

Ziyaretçi
Merhaba. Packardbell easynote ts11 hr marka laptopuma SSD almak istiyorum. Fakat SSD aldıktan sonra Mountain Lion OSX ve Windows kuracağım. Alacağım SSD Mac ile uyumlu olur mu sorunsuz kurabilir miyim? Veya Mac kurulan SSD öneriniz var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mac kurulumunda SSD sıkıntı çıkarmayacaktır. Önemli olan bilgisayarınızın diğer bileşenlerinin Mac'e uygun olmasıdır.

Piyasada kötü denilebilecek bir SSD bile mekanik disklere göre çok daha performanslıdır.

Samsung'un güç tüketimi daha düşük. Mobil cihazlar için daha iyi bu.

Diğer yandan, SLC olmayan tüm SSDler, içlerinde boş alan azaldıkça performans düşüklüğü gösterirler, TLC olan Samsung, MLC olan Sandisk'e oranla bu durumu daha önce yaşayacak.

Onun dışında, pek önemi olmayan okuma/yazma hızında Sandisk önde, ama pratikte Samsung daha hızlı.

Samsung 840 Evo tercih etmeniz daha doğru olur. Zaten Samsung 840 Evo, 7 mm kalınlığı ile sizin cihaza uyar, ama Sandisk, 9,5 mm kalınlığında ve uymama riski var.

Fena değildir. Kaliteli bir şey arıyorsanız ama Corsair derim.
Packardbell easynote ts11 hr 610tk sahibiyim. Biraz gürültülü olsa da halen canavar gibi. tabii bu gürültü olayının Canavarlığına yaptığı katkıyı yadsıyamayız. cpu dan bakınca 1+4 5gb ram görülüyor. upgrade etmek istediğim notebook a neler yapabilirim? Ram olayına girsem mi? Hard Disk önerisi alabilir miyim? Bugün benim doğum günüm bu arada. :)

Packardbell easynote ts11 hr 610tk sahibiyim. Biraz gürültülü olsa da halen canavar gibi. tabii bu gürültü olayının Canavarlığına yaptığı katkıyı yadsıyamayız. cpu dan bakınca 1+4 5gb ram görülüyor. upgrade etmek istediğim notebook a neler yapabilirim? Ram olayına girsem mi? Hard Disk önerisi alabilir miyim? Bugün benim doğum günüm bu arada. :)
Bu RAM lerde bi tuhaflık Yok mu? 1+4 nedir hocam? :)

"Packard bell easy note ts11 hr 610tk" gerçekten Easy Note book'uma g.skill den 2 tane ddr3l 1600hz ram, kingston uv400 480 gb ssd yi sorunsuz bir şekilde taktım nihayet. Bunu yapmayı %98 sizden öğrendim. Montajına bir Rus'un videosundan baktım. Rusça bilmeme gerek olmayan bi aktiviteydi zaten. yapmak isteyip de benim gibi acaba olur mu bunu taksam olur mu filan diyenler için biraz ayrıntıya gireceğim. Öncelikle ram'leri taktım. 1+4 gibi eşine az rastlanan bir sistemi kökünden hallletttim. 1333 hz olan belleğin aynısındn bulmaya pek uğraşmadım. İki tane G.skill gibi sonradan farkına vardığım hiç de hoş çağrışımlar yapmayan markadan ddr3l(low düşük voltaj o l avantaj yani uymama gibi bi derdi yok :)) 1600 hz sisteme ekledim. cl 9 1333 1+4 belek sistemi cl11 1600l 4+4 oldu. ssd olayına girmeden bunu yaptım. cpu z den baktım bios ayarlarına girmediğim için sistem halen 1333 hz frekansında çalışıyor. dert deği ve zaten 1600 hz yapsam mı destekler diye biliyorum sorularıyla ssd olayına giriştim. açıkçası videoda kinden kolay oldu :) yalnız windovs 7 den 10 a geçtiğimde kaybolan pq service bölümü yeniden görünür oldu. 20 gb lık alanı hacılayan bu sistem recovery sandığım zımbırtı hiç takmadım. al senin olsun dedim. Soruları olan arkadaşlar olursa çekinmeden sorabilir. Technopat ekibine özellikle videolarda gördüğüm ikiliye çok teşekkür ederim. Bu mesajın aynısını ilgili (TS11 HR) altına da atacağım. sonuç da ben oradan yola çıkmıştım. attım da.

Samsung'un güç tüketimi daha düşük. Mobil cihazlar için daha iyi bu.

Diğer yandan, SLC olmayan tüm SSDler, içlerinde boş alan azaldıkça performans düşüklüğü gösterirler, TLC olan Samsung, MLC olan Sandisk'e oranla bu durumu daha önce yaşayacak.

Onun dışında, pek önemi olmayan okuma/yazma hızında Sandisk önde, ama pratikte Samsung daha hızlı.

Samsung 840 Evo tercih etmeniz daha doğru olur. Zaten Samsung 840 Evo, 7 mm kalınlığı ile sizin cihaza uyar, ama Sandisk, 9,5 mm kalınlığında ve uymama riski var.
9.5 mm uyuyor. 7mm uv 4oo de boşluk kalıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı