Packard bell LS44HR FPS Sorunu ve Geç Açılıp Kapanma

Laf1010

Kilopat
Daha fazla  
Sorunum uzun süre devam eden ve çeşitli forumlarda ve bilindik yöntemleri denememe rağmen aşamadığım bi sorun.

İlk olarak windows geç açılması ile başladı ve açıldıktan sonra yaklaşık 3-4 dakika masaüstünde donma ile devam etti sorun. Harddisk kaynaklı olduğuna karar vermem üzerine SSD aldım ve işletim sistemini buraya kurdum bu durum olurken windows 8 kullanıyordum. Düzelmedi tabiki :)

Hatta normalde 8-10 saniye de açılan sistemler bende 1.5 dakikayı bulmaktaydı (ki bu durum benim eski 7200 rpm harddisk im ile aynı süreye denk geliyordu).

Bu olmayınca bios önerisinde bulundular. Onu güncellemeyi denedim. ( Sistem özelliklerini detaylı olarak belirteceğim yazı sonunda) güncelledim fakat bir değişiklik olmadı. Zaten beklentim de yoktu.

Tabi bunlar olurken çok standart olarak oynayıp güncelleme almayan oyunlar ki bunlar eski oyunlar oluyor zaten (FarCry 3, Skyrim, Cod: MW2 vs ) gibi çokta güncel olmayan eski optimizasyon sorunları olmayan oyunları yaklaşık 45 60 FPS arası oynarken 20'lere kadar sık sık gerileme sorunu olmaya başladı ki normalde düzgün oynadığım oyunları oynayamaz hale geldim. (Bunlar haricinde Dota CSGO gibi gücelleme alan oyunlardan bahsetmiyorum.)

Bu sorunlar da hala devam ediyor... Peki kardeşim sen bu sorunlar için sadece bunu mu yaptın derseniz maddeler halinde yazıyorum merak ettiğiniz olursa detaylı olarak açıklamaya çalışırım...

1. Termal macun değişimi ve fanın tozunu alma vs.
2. Yeni windows kurulumu (farklı harddiskler dahil.)
3. RAM değişimi (alakasız olabilir di fakat denemeye değer geldi.)
4. Oyun hızını arttırdığı iddia edilen çeşitli programlar.
5. Harici soğutu fan (ki çok ciddi ısınma sorunlar da olmuyordu.)
6. Tabii ki güncel ekran kartı driver ları falan kullanıyorum.
7. Recep Baltaş'ın oyun oynarken FPS düşmesi isimli makalesinde önderdiği programı da kullandım fakat pek faydalı gözükmedi.
8. Tamam abi bu GTA 5 açar mı denilecek bir sisteme sahip değil bilgisayar fakat Farcry 3 ü'de high da açarken low da kasması normal değil. (Bu maddeyi de eskiden low da oynarken sonra dan very high yaptığın kasıyor olmasın... Diye bir tepki gelmesin diye belirtiyorum.)
9. Arka planda açılarak bilgisayarın açılmasını geciktiren uygulamaların açılmasını engelleme (Görev yöndeticisinden.)
10. Evet Windows 10 da da devam etti sorun hatta aklıma gelmişken bu maddeye ekleyeyim arka planda chrome dahil açık olsa FPS'mi ciddi olarak etkiliyor.
11. Bilgisayarımda virüs yok. Zaten kolay kolay bulaştırmam arada da kontrol ederim.
12. Çift ekran kartlı olsada GPU-Z üzerinden acaba intel ile mi çalışıyor diye kontrol de ettim ama yok öyle bir şey.

Bence yeteri kadar uzattım bile. (Konuyu soru cevap olarak uzatacağıma ilk mesaj uzun olsun insanların aklnda soru kalmasın istedim.)

Sistem özellikleri:

Dizüstü modeli : Packard bell LS44HR
Ekran kartı : AMD Radeon 7670M (7600 series mobil ekran kartı 2 GB RAM 64 bit vs.)
Ekran kartı 2 : Intel graphic 3000 series
RAM : 8 GB (2x4 1600 MHz )
Harddisk: (Kingston SSD 120 GB + Seagate 500 GB 7200 RPM HDD )
İşlemci :i5 2450M intel işlemci
İşletim sistemi (Windows 10 pro 64 bit)
İşlemci ısısı : normal 30 32 derece oyunda : 58 (en fazla gördüm)
En büyük derdim olan Dota'da FPS 90-110'dan 17'ye düşüp yükseliyor.

Her şeyi yazdığımı düşünüyorum hatta az daha düzenlesem sorun yaşayanlara da ön rehber gibi olacak zaten umarım aklıma gelmeyen bir şey vardır ve yardımcı olabilirsiniz.

Buraya kadar okuyup derdime ortak olduğununz için teşekkür ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı