PackardBell Easynote TS11HR610TK oyun performansı ve Optimus sorunu

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Laptopta NVIDIA Optimus var. NVIDIA denetim masasında 3D ayarlarında yüksek performanslı grafik işlemcisi seçili. İki seçenek daha var: Entegre grafik ve otomatik seç. Physx yapılandırmasında ise 540M seçili. Diğer seçenekler: CPU ve otomatik. Hangisini seçersem seçeyim PhysX'te dizüstü ekranı Intel HD Graphics family'de kalıyor. Bazı kişilere sordum oyunları yüksek ayararda oynarsın dediler. Âmâ ben orta ayarlarda zor oynuyorum. Bu eğer Physx'in Intel'de kalmasından kaynaklıysa nasıl bunu düzeltebilirim? Birisine sordum ''Senin ekran kartın anakarta bağlı değil. Eğer 540M'yi anakarta bağlarsan sorunun çözülür.'' dedi. Bu ne kadar doğru ve sizin görüşünüz nedir?

Sistemin oyunlardaki performans düşüklüğünün nedeni Optimus’un devreye girmiyor olması olabilir. İlk olarak en son nVidia sürücüsünü kur. Ben bu cevabı sana yazarken sürüm 314.22 idi. Sonrasında Optimus’un devreye girip girmediğin anlamak için nVidia Kontrol Panel’inden Masaüstü (Desktop) > Bildirim Çubuğunda GPU İşlem Simgesini Göster (Display GPU Activity Icon in Notifcation Area) seçeneğini seç. Böylece bilgisayarın sağ alt kısmında yer alan sistem tepsisine bir simge gelecek. Bu simge eğer gri, yani soluk ise nVidia ekran kartı devrede değil demektir. Simge renklendiğinde GT540M devrede demektir. Simgeye tıklayınca zaten hangi programın ekran kartını kullandığını öğrenebilirsin. Bunun dışına performans konusunda zaten GT540M’den fazla bir şey bekleme. Bu kart bir oyun kartı değil. Oyun için en az GTX660M şart. Şimdi gelelim bakkal amcanın ''Senin ekran kartın anakarta bağlı değil.'' sözüne. Ekran kartı anakarta bağlanmaz, takılır bu bir. GT540M gibi alt seviye kartlar anakarta takılmaz, lehimlenir bu iki. Takılı olmayan bir kart Aygıt Yöneticisi’nde gözükmez bu üç.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı