PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (50) mavi ekran hatası

bahatan

Kilopat
Daha fazla  
DDR3 sistemimi değiştirip yeni anakart, RAM ve işlemci ile DDR4 sisteme geçiş yaptım: GA-A320M-S2H (rev. 1.X), HX432C16FB3/16, AMD Ryzen 5 3600, NVIDIA GTX 750 Ti
Fakat geçiş yaptığımdan beri mavi ekran hatası alıyorum. Mavi ekran hatası hakkında pek detay veremeyeceğim çünkü hatayı çok düzensiz alıyorum bazen 10 saat açık kalıyor almıyorum bazen hiç işlem yapmadan alıyorum bazen işlem sonrası alıyorum bazen video izlerken durduk yerde alıyorum kısacası hiç belli olmuyor ve her seferinde hata kodu farklı oluyor. Fakat ortak noktası şu ki ses varsa ses takılıyor.

BIOS Update'i yaptım, bütün driverlarım güncel, kullanmadığım driverları kaldırdım. Ne yapacağımı bilemiyorum ve sisteme zarar vermesinden de korkuyorum epeydir yaşıyorum bu sorunu minidump dosyalarını sizinle paylaşıyorum umarım yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Minidump dosyası: Minidump - Google Drive

• MemTest86 ile belleklerinizi test edin ve sonucunu bizimle paylaşın.
    Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• OCCT ile ekran kartınızı test edin.
  • Komut istemi CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu girin ve işlemin sonucunu paylaşın.
  • DDU ile ses kartı sürücünüzü kaldırın ve anakartınızın sitesinden "Realtek HD Audio Driver Win10 ver.2004" yazanı indirip kurun.
  • Yine anakartınızın sitesinden Chipset kısmında " AMD Chipset Driver(Note) Win10 ver.2004 supported." yazanı indirip güncelleyin.
  • Realtek'e ait ethernet kartınızın sürücüsünü de güncelleyin.

• Bir süre test amaçlı Wacom tabletinizin tüm sürücülerini kaldırın.

• Easy Anti-Cheat oyun anti hile yazılımını kaldırın.
  • CPU-Z'yi kaldırın.
  • OC veya XMP varsa sisteminizde varsayılan ayarlara alın.

Memtest86 sonucum : Google Drive'la Tanışın – Tüm dosyalarınız için tek bir yer

OCCT ile her şeyi test ettim sorun vermedi fakat memory test ederken crash oldu ve crash report oluşturdu dilerseniz onu da paylaşabilirim.

sfc/scannow işlemi sonucunda Windows Resource Protection did not find any integrity violiations yazısını verdi.

Bütün sürücülerim güncel ayrıca aygıt yöneticisinden kullanılmayanları (gri olanları) tek tek kaldırdım.

MemTest sonucunuz herkese açık değil, görsel olarak buraya da ekleyebilirsiniz. OCCT'de aldığınız hatadan sonra oluşan dosyayı tekrar paylaşın, MemTest sonucu ile birlikte.

MemTest sonucunuz herkese açık değil, görsel olarak buraya da ekleyebilirsiniz. OCCT'de aldığınız hatadan sonra oluşan dosyayı tekrar paylaşın, MemTest sonucu ile birlikte.
Kusura bakmayın unutmuşum açmayı. Fotoğraf olarak yolladım ikisini de.

Dosya Ekleri

• Memtest86.PNG
    21,6 KB · Görüntüleme: 49
  • OCCT CrashReport.PNG
    32 KB · Görüntüleme: 40
Belleklerinizde hata bulunmamış. OCCT ile testi tekrarlayın ve hangi testte hata aldığına dikkat edin. Ardından oluşan yeni minidump dosyanızı paylaşın.

Belleklerinizde hata bulunmamış. OCCT ile testi tekrarlayın ve hangi testte hata aldığına dikkat edin. Ardından oluşan yeni minidump dosyanızı paylaşın.
Resimde seçili olanı yaparken direkt basar basmaz donuyor ve masa üstünde crashreport oluşturuyor. Diğer testlerde ise bir sorun göstermiyor.

Yeni minidump : Minidump2 - Google Drive
Tam epeydir almıyorum diyecektim ki dün gece PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (50) aldım az önce de Memory_Managment mavi ekran hatası aldım.
az önce de APC_INDEX_MISMATCH aldım
Ek olarak Blue Screen View uygulamasından bakayım dedim 4 hatada da altta kırmızı olan aynı dosya. Bununla bir ilgisi olabilir mi?
Biliyorum pek çok kez yazdım fakat tuhaf bir şey fark ettim Memtest86'da ram modelim KHX1600C9D3K4/16GX olarak gözüküyor fakat bu ram modeli DDR3 zaten bilgisayar çalışmaz ki böyle bir durumda benim ramimin modeli HX432C16FB3/16

Dosya Ekleri

• Memory.PNG
    42,1 KB · Görüntüleme: 37
  • Blue.PNG
    71,8 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…