Çözüldü PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LegendStyle

Hectopat
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
102
Çözümler
1
RAM
16
Ekran kartı
1050 gtx
İşlemci
İ7-4790K
Öncelikle selamünaleyküm bilgisayarım mavi ekran veriyor dediğim gibi detaylıca anlatacağım şimdi yaklaşık 4 5 gün önce annem bilgisayarı zorla söktü bilgisayarımda 4 tane RAM takılı toplam 16 GB RAM var 12 GB RAM babam tarafından sökülmüş dün de kardeşim bilgisayarı açmış 1 1.5 saat oynayıp kapatmış kapattıktan sonra tekrar açmaya çalıştığında onarım a alıp alıp duruyordu orada her şeyi denedim BIOS'la alakalı bir şeyler denedim güvenli moda aldım ancak güvenli moda giremiyorum yine direk onarım a alıyor en son babamı aradım dedim böyle böyle format atsam olur mu dedim olur ama hard diski çıkar dedi sonra yap dedi çıkardım onarım olan yerden bilgisayarı sıfırla her şeyim ile diye sıfırlaya bastım bayağı bir bekledim en sonunda PC kendi kendine kapandı tekrar açmaya çalıştığımda çok yavaş açıldı ancak bu sefer tam açılmadan direk mavi ekran verdi hata kodu olarak da: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA diye hata kodu verdi yardımcı olur musunuz çözemedim bir türlü babam da yapmaya istekli değil iyi günler.
 
Çözüm
Öyle bir format şekli olmaz. Sizin dediğiniz şey sıfırlama ve uzun vadede sistemi yavaşlatmak dışında bir işe yaradığı da söylenemez.

USB bellek hazırlayıp sisteme format atın.
Farklı bir bilgisayardan hazırlayın. En kötü internet kafeye gidebilirsiniz bu işlemler için.

Bugün internet kafeye gideceğim. Evimizde USB vardı kaybolmuş ama harici HDD var içinde bilgiler de var. HDD'ye kuruluyor mu? Kuruluyorsa içindekilerin hepsini silmeden kurmanın bir yolu var mı?

Formattan sonra düzeldi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı