Çözüldü PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
RAM
Crucial Marka DDR4 3200MHz CL22
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria 500GB M2 SSD
Ekran kartı
RTX 3050Ti Laptop
İşlemci
Intel Core i5 11400H
BIOS Update ve formattan bir süre sonra bu mavi ekran hatasını almaya başladım. Daha öncesinde hiç mavi ekran hatası vermemişti. Hatta bu yazıyı yazarken 2 defa aynı mavi ekran hatasını verdi. Sonuncuyu yükleyemedim ama aynı hata kodu yazdı.

Minidump dosyaları

Çözüm

Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp bunu kur.

Sorun düzelirse sonrasında Casper'dan BIOS sürümü sorgula. Güncel sürümü alıp onu da yüklersin.

Sorun düzelirse sonrasında Casper'dan BIOS sürümü sorgula. Güncel sürümü alıp onu da yüklersin.

Çözüm

Dediğin gibi eski ekran kartı sürücüsünü kurdum. Casper sayfasına baktım en son BIOS sürümü kullanıyorum. Bazen art arda mavi ekran hatası veriyor. Bazen de uzunca süre hata vermiyor anlamadım.

Bir de ben bu laptopu aldığımda 1x16 GB RAM vardı. Aynı marka bir tane daha RAM alıp 32 GB RAM yaptım. Bu yükseltmeyi temmuz ayı başlarında yapmıştım. Bu zamana kadar mavi ekran hatası almadım. Yeni aldığım RAM şu an arza yapmış olabilir mi?

SFC /Scannow ile de tarama yaptım sorun bulamadı.

Dosya Ekleri

• Screenshot (1).png
    Screenshot (1).png
    303,5 KB · Görüntüleme: 81
Dediğin gibi eski ekran kartı sürücüsünü kurdum. Casper sayfasına baktım en son BIOS sürümü kullanıyorum. Bazen art arda mavi ekran hatası veriyor. Bazen de uzunca süre hata vermiyor anlamadım.

Bir de ben bu laptopu aldığımda 1x16 GB RAM vardı. Aynı marka bir tane daha RAM alıp 32 GB RAM yaptım. Bu yükseltmeyi temmuz ayı başlarında yapmıştım. Bu zamana kadar mavi ekran hatası almadım. Yeni aldığım RAM şu an arza yapmış olabilir mi?

SFC /Scannow ile de tarama yaptım sorun bulamadı.

Sorun RAM değil, NVIDIA'nın son sürümlerinde sorun var laptop bazında. Şu sürücüyle mavi ekranlar kesildi mi diye kontrol et.

Sorunum çözüldü çok teşekkür ederim. Peki ne zaman güncel sürüme geçmemi tavsiye edersiniz veya bu konuyu takip edebileceğim bir yer var mı?

Sen konuyu açtıktan 1 2 gün sonra sorunsuz sürümü çıkarttılar. Yani şu an son sürüme geçebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı