Pahalı diş macunları fiyatını hak ediyor mu?

Evil Belief

Kilopat
Katılım
27 Aralık 2020
Mesajlar
6.778
Makaleler
4
Çözümler
36
Yüksek fiyata satılan bazı diş macunları var.
Diş hekimime soruyorum, "Ipana, Colgate falan yeterli, içinde florür olsun yeter" diyor.
O zaman bunlar neden bu kadar pahalı, farkı nedir diye merak ediyorum yine de.
Bunları kullanıp fiyatını hak ediyor diyen arkadaşımız var mı? Önerir misiniz?

curaprox.PNG

opalescence marvis.PNG
 
Bu tarz diş macunları florür kullanmadıkları için pahalıdır.
Florür insan sağlığı için son derece zararlıdır.
 
Doktorlar genellikle ilaç dışında bu tarz pahalı ürünleri gereksiz bulurlar. Ama illaki klasik diş macunlarından farkı vardır diye düşünüyorum. :) Bence bir eczacıya falan danışmak daha mantıklı.
 
Ben diş macunu kullanmıyorum. Sadece diş fırçası ile temizliyorum, aynı, hiç fark yok. Diş macunu safsatasına inanmıyorum.. Amacı kimyasal dayatmak.. Arada tuzlu su ile falan gargara yaparsın hiç sorun yok..

Hatta şöyle söyliyim, diş fırçasının doğrudan dişe temas etmesi daha faydacıdır. Macunlar sürtünmeyi azaltır, yumuşatır. Bu da daha az temizlenmesine neden olur.. Daha çok fırçalaman gerekir.. Ha ağızdaki bakterileri öldüren şey macundur, niye? Çünkü kimyasal.. Tuzlu su da aynı işi görür.. Bakteriler tuza dayanamazlar..
 
SLS, paraben, formaldehit, triclosan, florür, boya ve suni tatlandırıcı içermeyen Saracoğlu kekik özlü diş macunu kullan. En ekonomiklisi ve en güzel tadı olan macun bence.
 
Son düzenleme:
Marvis benim de kullandığım güzel bir diş macunudur ilk kullanımdan sonra bile hissediyorsun dişlerinde ki o temizliği ağızında ki ferahlığı. 80 liraya almıştım nerelere yükselmiş.
 
Bu tarz diş macunları florür kullanmadıkları için pahalıdır.
Florür insan sağlığı için son derece zararlıdır.
Marvis olan florür içermiyormuş ama diğer 2'si içeriyormuş hocam. Açıklama bölümlerinde ve içerik listesinde yazmakta. Farklı bir sebebi olabilir. Haberi okuyacağım teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı