Pahalı ile ucuz filtre kahve makinesinde çok fark var mı?

Link atma şansınız var mı hocam biraz kafa karıştı da :D. Cevabınız için de teşekkür ederim.

Çok iyi olur aslında.
Hocam örnek olması için attım. Hario'nun birçok modeli, rengi ve boyutu var. Öğütücü için bütçenizi bilmediğimden bir şey atmadım. Çelik burr setlilerin fiyatı bayağı artmış. Timemore, 1ZPresso, Comandante ve Kingrinder gibi çelik burr üreten markalara bakabilirsiniz. Aliexpress'te daha ucuz oluyor. Ben Timemore C3'ü oradan almıştım. Onun öncesinde her yerde satılan seramik öğütücüleri (genel olarak bayağı ucuzdur, Trendyol vs.de bulabilirsiniz) deneyebilirsiniz. Öğütüm biraz uzun sürer ve dengesiz olur. Uygun fiyatlı giriş için set olur. Kuğu boynu kettle ise çok zaruri değil. Satılan yerler var internete yazarsan bulabilirsin. Otomatik sıcaklık ayarlı ısıtıcılı almadığın sürece çoğu aynı işlevi görecek.

Son düzenleme:
Makineyle gelen yıkanabilir filtre yerine kağıt filtre kullanırsanız aşağı yukarı 300₺ ile 1000₺ arasında fark yok.

V60 önermişler eğer ilgileniyorsanız biraz pratik ve en önemlisi bir hassas tartı ihtiyacınız olur. Size en çok hitap eden su ve kahve oranını doğru yakalamak için ölçüler önemli 😁

Technopat Haberler

Geri
Yukarı