Paket yükseltip tahahhüdü feshedince cayma bedeli ödenir mi?

yigitkajmer

Hectopat
Daha fazla  
Kafama şöyle bir düşünce geldi. TTNET 16Mbps 195TL fatura internete göre çok tabii ki. Taahhüt 12 aylık. Bunu ben 12'den 24 aya yükseltsem sonra taahhüt feshetsem 24 ay taahhüte gerekçe gösterilmeden çıkış hakkı var. Bu hakka sahip olabiliyor muyum? 16Mbps ve 20 30 pingden sıkıldım artık değiştirmek istiyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
24 aylık taahhütte gerekçe göstermeksizin feshetme hakkı ne yazık ki sandığınız gibi değil hocam. Yani o haberin aslı astarı yok.
Şurada her şeyi detaylıca anlattım: 1 yıldan uzun süreli taahhütlerin feshi

Hocam başka bir yerde de bi arkadaş şöyle dedi: Ay başına tutar ile kalan ay çarpımı eğer faydalanılan indirimler daha yüksek bir tutar oluşturuyorsa dikkate alınır. Cayma bedeli hesaplarken iki türlü hesap yapılıp tüketici lehine olan bedel cezai şart olarak yansıtılıyor. Taahhütlü 195 TL ödediğinizi söylemişsiniz taahhütsüz paket ne kadar bilmiyorum ama örnek hesaplama yapabilmek için 250 TL olarak düşünürsek taahhüt nedeniyle ay başına 55 TL indirimden faydalandığınız için cayma bedeli 2x55 TL olmak üzere en fazla 110 TL olabilir. Ay başına tutar ile kalan ay hesabı da şöyle oluyor. Siz 2. ayda değil de 10. aydan sonra sözleşmeyi sonlandırmak istediniz diyelim. Aylık 250 TL hesabıyla 10 ay için faydalandığınız indirim 550 TL olacak ama kalan iki ay için ödemeniz 195x2= 390 TL olduğu için lehinize olan 390 TL cayma bedeli olarak yansıtılır.Yani ben 2 aydır tam bilmesemde hesap yapmak için 55tl yaptık 2 aydan 110tl indirim oluyor.Ama diğer hesapla kalan 10 ay için 195x10=1950tl bi bedel çıkıyor.Bunlardan 110tl olanı bana yansıtılacaktır demi?(110 örnek fiyat)

Evet kağıt üzerinde daha düşük olan tutar yansıtılıyor. Zaten çıkan tutarın ayrıntılarını sorduğunuzda müşteri temsilcisi anlatır. Ama benim bahsettiğim şey ortada taahhüt varsa ücretsiz ayrılamıyoruz. Zaten linkini verdiğim konuda da söylediğim gibi olması gereken de bu. Aksi, taahhütün mantığına aykırı.

Akşam saatlerinde müşteri temsilcisi ile görüşme yapıp öğrenmem gereken bilgileri öğrenirim bu yorumun altına tekrar yazarım ona göre ortak karar veririz.Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Taahhütsüz paket 444tl, Taahhütlü 195tl.İndirim 250tl yani.2 aydan 500 TL yapar.Yarın veya herhangi bir gün ekip gelip tesisat a bakıcak.Telefondan geliyor internet bunu nasıl değiştiririz? Göknet de sorguladığımda fttx v2 seçeneği var aşağıda boş port ve maks hız yazıyor.Buna nasıl başvurunuz? Fttx v1 gpon yok yazıyor ama boş port maks hız falan yazmıyor.İşin sonunda ekip gelecek adamlara şuna başvurmak istiyoruz diycez ister onlar yapar ister başka gün ekip gelir bakar.Ama ben bu taahhüt ü iptal ettiricem işin sonunda.444tl ne ya.Comnet de 1000mbps fiber 439tl şaka gibi.

Son düzenleme:
Göknet sorgu sonucunda çıkan FTTX-V2 ifadesi altyapınızın VDSL olduğunu belirtiyor hocam. Şu an yapmanız gereken bir şey yok. Modem arayüzünden yeni kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip bağlantı sağlayacaksınız bu kadar.

Hocam bu şekilde.Şuan bende bu var ise ben sanırım VDSL paket seçip bu altyapı hızında kullanabilirim değil mi?Bunun için ayrıca başvuruya gerek yok yani.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-03-07-01-13-23-036-edit_com.android.chrome.jpg
    102,8 KB · Görüntüleme: 32
Hocam bu şekilde.Şuan bende bu var ise ben sanırım VDSL paket seçip bu altyapı hızında kullanabilirim değil mi?Bunun için ayrıca başvuruya gerek yok yani.
Evet hocam dediğim gibi altyapınız VDSL. Altyapı için ayrı bir başvuruya gerek yok çünkü altyapınız zaten hazır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…