Palit 3060 12 GB ekran kartı için işlemci önerisi

Bütçe
Elimden geldiği kadar abartmamak istiyorum
Dikkate alacağım

Güç tüketimi ve sıcaklığın sorun olmayacağını düşünüyorum. Sadece fiyat konusunda kafam çok karışık aradaki 1800-1900 liralık fark değer mi onu bilemiyorum
Bence değer 5950X'e kadar yolunuz var, Intel tarafında 11900K var maksimum takabileceğiniz işlemci açısından.

Bence değer 5950X'e kadar yolunuz var, Intel tarafında 11900K var maksimum takabileceğiniz işlemci açısından.
Bütçemi o kadar zorlamak istemiyorum çünkü monitör kulaklık ve mouse da alacağım sadece 3060 için yeterli darboğaz yapmayacak bir işlemci arıyorum

Bütçemi o kadar zorlamak istemiyorum çünkü monitör kulaklık ve mouse da alacağım sadece 3060 için yeterli darboğaz yapmayacak bir işlemci arıyorum
Yok hocam ben uyumluluk bakımından diyorum ilerleyen zamanlarda işlemciniz yetmezse en güçlü işlemcileri belirttim.

T
Yok hocam ben uyumluluk bakımından diyorum ilerleyen zamanlarda işlemciniz yetmezse en güçlü işlemcileri belirttim.
Pardon hocam ben yanlış anlamışım teşekkür ederim

Bekleyebilme şansın varsa B450/B550 + R5-5500/5600 ikililerinin olduğu herhangi bir kombin tercih edilebilir, 5600X ise fiyatını hak eden bir işlemci konumunda değil artık, özellikle 3060 ile oyun oynanacaksa 11400F + B560 F/P olarak daha mantıklı şu an için.
Şu an kasanın benim için bir aciliyeti yok ilk başlarda ryzen toplamak istiyordum ama intel daha makul fiyatlara toplanabildiğini fark ettim bundan 1 yıl önceye kadar intel yerine amd sistem tercih ediyorduk fiyat açısından
11400F uygun olur. Ama i3-12100F de benzer performans verir ve yeni nesil anakart olmuş olur.

Aslında 12. Nesil Sistem toplamayı bende çok istiyorum ama fiyat gereksiz yükseliyor bu defa lga 1700 uyumlu anakart fiyatları havada uçuşuyor
12100F anakartıyla beraber 3800 civarıydı fiyatı (en ucuz).
Seçenek olarak 12. Nesili de bir gözden geçiriyorum şu an

Aslında 12. Nesil Sistem toplamayı bende çok istiyorum ama fiyat gereksiz yükseliyor bu defa lga 1700 uyumlu anakart fiyatları havada uçuşuyor
11400F ile 12100F arasında 12100F daha ucuz. H610'da H510'dan pahalı.
Muhtemelen anakart+işlemci iki seçenekte de benzer fiyatlara gelir. Fiyat benzer olduğunda da 12100F tercih ederim ben olsam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı