@VejeteryanKasap006 genel olarak 2 sistemde bence fiyatına göre düşük seviye parçalara sahip ve alınması pek doğru değil. Daha geçen günlerde i5 11400, ASUS Dual RTX 3060 Ti, 120mm sıvı soğutmalı kaliteli parçalara sahip 13.499 TL fiyatında kampanyalı bir sistem paylaşmıştım. Keşke denk gelip alabilme imkanınız olsaydı. Bu fiyatalara bu tarz sistemleri görmek ve önermek biz kullanıcıları üzüyor. Sistemler hakkında fikrimi ise aşağıda sıralama halinde paylaştım.
1. sistemde anakart, PSU ve SSD değişmesi gerekiyor. Ek olarak kaliteli bir kule tipi soğutucu veya 240mm bir sıvı soğutma almanız lazım.
2. sistemde ise PSU, değiştirilebilir. Kendi Ryzen 5 5600X işlemci ve 120mm sıvı soğutma kullanım tecrübelerim ile 120mm sıvı soğutma yetersiz geldi. Ve 240mm bir sıvı soğutmanın neredeyse şart olduğunu söyleyebilirim. Anakart B550 seviyesi için fena sayılmaz ancak VRM soğutma performansı nedeniyle önermiyorum.
@VejeteryanKasap006 coil whine konusunda ses dışında bir problem olmaz. Garantiye gitse bile aynı şekilde geri gelecektir. RTX 3000, serisi yüksek model kartlarda benzer olaylar yaşanabiliyor.