Palit Dual 1660 vs Rx 590 Nitro+

Wattman riski genelde RX 570'te var, RX 590 sorun çıkarmayacaktır.

En büyük yanlış konu örneği burada, elektrik gitti, wattman hatası aldı. Millet sadece hatayı gördüğü için bile konu açıyor, yoksa wattman hatasının daha doğrusu uyarısının RX 570'de bile çıkma ihtimali düşük. Her yerde dediğim gibi, wattman hatası ekran kartına bağlı olmak zorunda değil, her ne kadar ekran kartı sürücüsünden gelse de bu hata, bilgisayarın herhangi bir şekilde çökmesi ile birlikte Wattman'ın ekran kartını korumak için ayarlarını sıfırlamasından ortaya çıkar ve tek amacı ayarlarınızın sıfırlandığı konusunda sizi uyarmaktır, hata bile değildir aslında. Konu açanların %60'ı herhangi bir şekilde bu hatayı görse de bu konuyu açmakta, %40'ı gerçekten çökme yaşamakta, yarısı bu sorunu çözmüş bulunmakta. Kalan sorun yaşayanların ise kartı gerçekten sorunlu. Bir ara ortaya çıkan indirimde birisinin bu kesime bozuk kart yolladığını sanmaktayım. Hepsiburada'dan almayın yeter, Vatan veya ona benzer adam akıllı yerlerden alırsanız problem yaşamazsınız.

Sorun genelde RX 570'te görünür, sebebi ise kartın problemli olması değil, aşırı fazla satması, sonuç olarak daha fazla konu açılması oldukça normal.

Öncelikle herkese merhabalar,
Ben de başka bir konu açmak yerine hazır siz burada toplanmışken sorumu yazayım. rx590lı sistem almak istiyorum ve bir hazır sistem ile kendim tek tek topladığım kasa arasında kaldım. Hazır sistem şu: Orion 2690 incehesap ( bu sistemi corsair spec delta kasa ekleyerek 3831 liraya alabilirim. Bu sistemin artısı ekran kartı nitro+special edition olması. ışıklı mışıklı hoşuma gidiyor ama asıl artısı soğutmada daha iyi diyorlar nitro+ modellerinin. Bu hazır sistemin eksilerine gelecek olursak öncelikle işlemcisi kutusuz geliyor ki bu pek hoş değil bence. İkinci eksi olarak ssd markası James Donkey. Üçüncü olarak -bu bir eksi mi emin değilim- ram markası Adata.

Şimdi gelelim benim topladığım sisteme: işlemci anakart ve kasa aynı(corsair spec-delta). En büyük artım 80 lira daha ucuza geliyor :D Artı olarak gördüğüm diğer konu ise işlemciyi kutulu alabilmem. İkinci artı ise ssd markasını Adata seçmem. Üçüncü artı olarak gördüğüm şey ise ram markasını Corsair olarak alabilmem. Eksi olarak düşündüğüm konu ise rx590 PULSE modeli. ışıklı mışıklı değil :d

Sizce ne yapmalıyım tavsiye bekliyorum :) Yukarıda belirttiğim önemli noktalara bakarak sizce hangisini yapmam daha mantıklı?

Asıl sorum şu tabi acaba pulse modelinde mi nitro+ modelinde mi coil whine sorunu daha olası duruyor?

He bir de kasayı nasıl alırsam alayım 550 liraya lg freesync özellikli olan monitörü alacağım galiba. öyle söyleyeyim dedim niye bilmiyorum

Ben de başka bir konu açmak yerine hazır siz burada toplanmışken sorumu yazayım. rx590lı sistem almak istiyorum ve bir hazır sistem ile kendim tek tek topladığım kasa arasında kaldım. Hazır sistem şu: Orion 2690 incehesap ( bu sistemi corsair spec delta kasa ekleyerek 3831 liraya alabilirim. Bu sistemin artısı ekran kartı nitro+special edition olması. ışıklı mışıklı hoşuma gidiyor ama asıl artısı soğutmada daha iyi diyorlar nitro+ modellerinin. Bu hazır sistemin eksilerine gelecek olursak öncelikle işlemcisi kutusuz geliyor ki bu pek hoş değil bence. İkinci eksi olarak ssd markası James Donkey. Üçüncü olarak -bu bir eksi mi emin değilim- ram markası Adata.

Şimdi gelelim benim topladığım sisteme: işlemci anakart ve kasa aynı(corsair spec-delta). En büyük artım 80 lira daha ucuza geliyor :D Artı olarak gördüğüm diğer konu ise işlemciyi kutulu alabilmem. İkinci artı ise ssd markasını Adata seçmem. Üçüncü artı olarak gördüğüm şey ise ram markasını Corsair olarak alabilmem. Eksi olarak düşündüğüm konu ise rx590 PULSE modeli. ışıklı mışıklı değil :d

Sizce ne yapmalıyım tavsiye bekliyorum :) Yukarıda belirttiğim önemli noktalara bakarak sizce hangisini yapmam daha mantıklı?

Asıl sorum şu tabi acaba pulse modelinde mi nitro+ modelinde mi coil whine sorunu daha olası duruyor?

He bir de kasayı nasıl alırsam alayım 550 liraya lg freesync özellikli olan monitörü alacağım galiba. öyle söyleyeyim dedim niye bilmiyorum

Pulse modeli ile Nitro modeli arasında soğutma farkı var evet ama öyle abartıldığı kadar fark var mı dersen bence yok.

Pulse modeli ile Nitro modeli arasında soğutma farkı var evet ama öyle abartıldığı kadar fark var mı dersen bence yok.

Beklediğim cevap şekli buydu teşekkür ederim :) parçaları tek tek almam benim için daha iyi olacak yani umarım coil whine sorunu da olmaz ki buna kendimi şimdiden hazırladım aslında :d

Beklediğim cevap şekli buydu teşekkür ederim :) parçaları tek tek almam benim için daha iyi olacak yani umarım coil whine sorunu da olmaz ki buna kendimi şimdiden hazırladım aslında :d
Hepsiburada'da ya da Vatan'da KDV indirimi kovalayıp RX590 Nitro modelini ucuza bulmaya çalışabilirsin aslında.

Hepsiburada'da ya da Vatan'da KDV indirimi kovalayıp RX590 Nitro modelini ucuza bulmaya çalışabilirsin aslında.

Siparişi verdim pulse modeli için 1339lira + devil may cry 5 oyunu da hediye yazıyor nasıl alcam o hediyeyi bilmiyorum ama :d hediyeyi almak için mail mi atayım satıcıya yoksa gönderdikleri kartın yanında key falan mı koyuyuorlar ?

Siparişi verdim pulse modeli için 1339lira + devil may cry 5 oyunu da hediye yazıyor nasıl alcam o hediyeyi bilmiyorum ama :d hediyeyi almak için mail mi atayım satıcıya yoksa gönderdikleri kartın yanında key falan mı koyuyuorlar ?
Sinerjiden aldınız sanırım. Hayırlı olsun. Sinerjinin Whatsapp Destek Hattı var oraya mesaj atarak öğrenebilirsiniz.

Sinerjiden aldınız sanırım. Hayırlı olsun. Sinerjinin Whatsapp Destek Hattı var oraya mesaj atarak öğrenebilirsiniz.

Evet sinerjiden aldım. Herkes fiyata çok ucuz diyor ama bence olması gereken fiyatlar bunlar. Alışmışız TR satıcılarının fahiş fiyatlarına. Bilgi için de teşekkür ederim steamde oyunun fiyatı 400liraymış umarım oyunu da verirler xd

Kimse çıkıp da net şekilde diyemiyorki OC Rx 590 1660 la kafa kafaya performans yönünde aradaki paraya değmez.
Ortada 1660 Ti Olsa dicem tamam.
Enerji olarak Az 1660 ancak o para ona verilmez 1660 Ti verilcekse verilir onada bütçe yetmiyor ise rx590 alınır nitro modeli bakarsın keyfine iyi fanın oldumuda Sıkıntı olmaz.
1660 Ti ekran kartına kıyasla derim önemsiz bellek Vram. Ama 1660 karşısında bellek Vram sayısı 2.
Şuanki devirde Oyunların Artık Vram verdiği önemi bence çoğu kişi biliyordur.
Bilmiyorsada öğrenmesi lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı