Öncelikle herkese merhabalar,
Ben de başka bir konu açmak yerine hazır siz burada toplanmışken sorumu yazayım. rx590lı sistem almak istiyorum ve bir hazır sistem ile kendim tek tek topladığım kasa arasında kaldım. Hazır sistem şu:
Orion 2690 incehesap ( bu sistemi corsair spec delta kasa ekleyerek 3831 liraya alabilirim. Bu sistemin artısı ekran kartı nitro+special edition olması. ışıklı mışıklı hoşuma gidiyor ama asıl artısı soğutmada daha iyi diyorlar nitro+ modellerinin. Bu hazır sistemin eksilerine gelecek olursak öncelikle işlemcisi kutusuz geliyor ki bu pek hoş değil bence. İkinci eksi olarak ssd markası James Donkey. Üçüncü olarak -bu bir eksi mi emin değilim- ram markası Adata.
Şimdi gelelim benim topladığım sisteme: işlemci anakart ve kasa aynı(corsair spec-delta). En büyük artım 80 lira daha ucuza geliyor

Artı olarak gördüğüm diğer konu ise işlemciyi kutulu alabilmem. İkinci artı ise ssd markasını Adata seçmem. Üçüncü artı olarak gördüğüm şey ise ram markasını Corsair olarak alabilmem. Eksi olarak düşündüğüm konu ise rx590 PULSE modeli. ışıklı mışıklı değil :d
Sizce ne yapmalıyım tavsiye bekliyorum

Yukarıda belirttiğim önemli noktalara bakarak sizce hangisini yapmam daha mantıklı?
Asıl sorum şu tabi acaba pulse modelinde mi nitro+ modelinde mi coil whine sorunu daha olası duruyor?
He bir de kasayı nasıl alırsam alayım 550 liraya lg freesync özellikli olan monitörü alacağım galiba. öyle söyleyeyim dedim niye bilmiyorum