Palit GTX 1660 Super alınır mı?

Biraz başınızı ağrıtmıș gibi olacağım ama INNO3D ve ASUS Evo arasından hangisini tercih etmeliyim sizce? 2250-2300 kadar bütçem var ve Ryzen 3600 ile kullanacağım.

İki modelde 4 VRM ve 2 Memory Controller şeklinde geliyor. Her ikisinde de 2 adet ısı borusu var. Arka plaka olarak, her ikisi de metal. Kısaca uygun fiyatlı olanı tercih etmeniz daha mantıklı olur.

VRM sayısından kısılımış ve arka plakası plastik olduğundan hiçbir işlevselliği olmayan karttır. Bu kart referans olarak 4 VRM+ 2 Memory Controller olarak geliyor. Oysa Palit modelinde 3 VRM+ 2 Memory Controller olarak geliyor. Normalde VRM sayısının 4 ve üstü olması gerekirken 3 hiç olmamış. INNO3D'nin modeline bakabilirsiniz?

Ben Zotac 1660 Super Twin almak istiyorum bu ekran kartında ya da herhangi bir ekran kartında kaç VRM olduğunun nereden öğrenebiliriz internette biraz araştırdım ama bulamadım.

Ben Zotac 1660 Super Twin almak istiyorum bu ekran kartında ya da herhangi bir ekran kartında kaç VRM olduğunun nereden öğrenebiliriz internette biraz araştırdım ama bulamadım.
Ben Palit modelini aldım, herhangi bir sıcaklık problemi yok, haberin olsun. VRM sayısı OC yapmayacaksan o kadar önemli değil.

VRM sayısından kısılımış ve arka plakası plastik olduğundan hiçbir işlevselliği olmayan karttır. Bu kart referans olarak 4 VRM+ 2 Memory Controller olarak geliyor. Oysa Palit modelinde 3 VRM+ 2 Memory Controller olarak geliyor. Normalde VRM sayısının 4 ve üstü olması gerekirken 3 hiç olma

VRM sayısından kısılımış ve arka plakası plastik olduğundan hiçbir işlevselliği olmayan karttır. Bu kart referans olarak 4 VRM+ 2 Memory Controller olarak geliyor. Oysa Palit modelinde 3 VRM+ 2 Memory Controller olarak geliyor. Normalde VRM sayısının 4 ve üstü olması gerekirken 3 hiç olmamış. INNO3D'nin modeline bakabilirsiniz?
Yani kartın 6 değil 5gb vram i mi var

Yani kartın 6 değil 5 GB VRAM'i mi var?
Hocam, size VRM ile VRAM farkını dün de söylemiştim. Bakın, VRM ile VRAM aynı şey değil.

VRM, parçaların ısınmamasını sağlayan bir donanım, VRAM ise 6 GB dediğimiz o GDDR6 bellek miktarı.

Bizim konuştuğumuz konu VRM, VRAM değil. VRM'nin 4 yerine 3 olmasının anlamı şu. Günlük kullanıcıysan sorun yok. Ama kartı alıp OC'yi kökleyeceğim dersen VRM'nin önemi o zaman belirgin oluyor. Sen kartı aldığında OC yapacak mısın? Yapmayacaksan al, yapacaksan başka kart al. Bu arada kart modelinde OC yazması kafanı karıştırmasın, o sıcaklığı arttırmıyor, fabrika çıkışlı yapıldığı için test ediliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı