Palit RTX 3070 nasıl güvenli bir şekilde overclock yapılır?

avricaS

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar,

Biraz önce ASUS ROG Strix GeForce RTX 3070 OC Edition Ekran Kartı İncelemesi'ni izledim. Yakın zamanda ben de Palit RTX 3070 alacağım. Teknik özellikler kısmında STRIX OC ve Palit'in modellerinde Boostlu halleri 1725MHz yazıyor ancak videoda 2040 MHz gibi bir değerde. Ben de aldığımda kartı bu değere çıkarmak istiyorum ancak güvenli bir şekilde nasıl yapabilirim hiçbir fikrim yok. Yardımcı olabilir misiniz?

MSI Afterburner ile ekran kartınızın hızını arttırabilirsiniz.

Otomatik değerleri buluyor diye duymuştum. Peki ben Afterburner üzerinden yapıp kaydettiğimde ayarlarımın kalması için programı hep açık mı tutmalıyım ya da kaydettiğim için hep o değerlerde kalmaya devam edecek mi?
Düşük seviye bir ekran kartı kullanıcısı olarak merak ediyorum. Bu kadar güçlü bir kartın performansı nasıl oluyorda yetmiyor ve overclock yaparak kartı riske atmak istiyorsunuz?

Sadece internetteki Benchmark'larla karşılaştırmak için onlarla aynı değerlerde test yapmak istedim. Günlük kullanım olarak ekran kartının kendi önerdiği profilleri kullanacağım.

Otomatik değerleri buluyor diye duymuştum. Peki ben Afterburner üzerinden yapıp kaydettiğimde ayarlarımın kalması için programı hep açık mı tutmalıyım ya da kaydettiğim için hep o değerlerde kalmaya devam edecek mi?

Başlangıçta başlat ve minimalize başlat seçeneklerini işaretleyin ve startup Windows seçeneğini de tıklayın her başladığında overclock etmesi için yoksa ayarlar kaydedilmiyor. Bir de Afterburner'da ideal overclock değerlerini bulmak için test edebiliyorsun evet.

Sadece internetteki Benchmark'larla karşılaştırmak için onlarla aynı değerlerde test yapmak istedim. Günlük kullanım olarak ekran kartının kendi önerdiği profilleri kullanacağım.
Kapatsanız dahi oluyor. Kapatmanıza gerek yok FPS düşürmez zaten, ben sürekli açık tutarım.

MSI Afterburner ile otomatik değerleri bulabilirsiniz. Biraz bekletir sizi ama stabil bir sonuca ulaşırsınız. Bittikten sonra slotlardan birine kaydedip başlangıçta aç seçeneğini seçerek tekrar tekrar açmaktan kurtulabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı