9070 XT 30-32 düşmedikçe almayın bence, AMD'nin tek olayı fiyat avantajı.
ASUS 9070, 9070 XT için giriş seviye kartları olan Prime için 25000, 30000 fiyat önerdi.
Nvidia 5070 serisi giriş seviye kartlar için 27000, 35000 önerdi.
Buradan yapabileceğimiz çıkarım, tüm markaların giriş seviye kartları, markaların kalitelerini de göz önüne alarak önerilen fiyata yakın olmalı. Asus Prime 5070 TI için, ben 40000 tamamdır abi ya diyebilirim şu an için. Başkası 38, başkası 42 der. Ama 49a tamam diyorsan orda bir problem var. Aynı durum diğer markalar içinde, Palit şu an 40, tamam abi ya diyorum, ama 1-2 ay sonra 37 maks derim. 46-47 tamam diyemem, dememeliyiz.
AMD kanadında da durum aynı, giriş seviyeyse o kart, benim gözümde oluru maksimum önerilene göre +3, 37-38 lerde zaten sen fiyat performansınla yenmen gereken Nvidia'ya ulaşıyorsun. Boşuna ucuz çıkarmadılar o kartı değil mi ? Yurtdışında kapış kapış gitti MSRP fiyattan, burada sadece manipüle ettiler fiyatları ilk günden, sırf performansı iyi diye saçma bir fiyat bandına kondurdular.
Ben XT için 30-32 üstünü tercih etmem, edene bir şey söyleyemem, zaten toplum olarak bu tür olaylara tepki göstermiyoruz, neden bilmiyorum. Herkes 'oh ben aldım banane başkasından' kafasında. Fark edemiyor ki kendisi de aradaki farka başka bir eksiğini giderebilir, az baskı yapsa kendi parası kendinde kalır.
PS kartım iyi, olayım kart alamamak falan değil =)