Tam bir şey yazacaktım aklıma "soğuk" bir yer geldi.750 dolarlık kart 1000 dolar güzel fırsat.
Palit köklü bir firmadır 30 seneden fazla GPU üretiyorlar satın almak isteyen varsa kaçırmasın derim.
Palit RTX 3070 Ti Gaming Pro kart satın aldım. Soğutma performansı ve fanların sesli çalışması arka korumanın plastik olması o kadar leş bir firma gözümde.
Kısa bi soru sorayım hocam. Barındırdığı DLSS,FG X2 X4 vs çok anlamıyorum kullanarak yeni nesil oyunlarda 4K 120FPS'i kalitede düşme olmadan yakalamak mümkün mü sizce? Siz uzun cevap verebilirsiniz istersenizKart bugün geldi Cyberpunk ve ac shadows'da denedim biraz. AC Shadows'da her şey ultra değildi reset atıp uğraşmak istemedim ama ray tracing ultra tek tük ayar medium'dayken 4x ile 200 civarı fps alıyorum. 18-28 ms arası gecikme vardı, hissedilebilir değildi. Cyberpunk'da ise pathtracing/rr/ultra 4x ile denedim latency biraz daha hissedilebilirdi. Herhalde dlss balanced oynamak ya da bazı ayarları düşürmek lazım gibi gözüküyor path tracing ile oynamak istiyorsanız. Gayet güzel şimdilik.
DLSS, FG tarzı şeyler aslında bi miktar kaliteyi düşürebiliyor. Kendim 2K'da oynuyorum. Siz bu DLSS veya frame gen'in görüntü üzerinde yaptığı değişikliliği gözünüzle yakalayabiliyorsanız rahatsız edebilir ancak yeni çıkan dlss transformer ile ayırt etmek baya zor. Teknolojilerin videolarına bakıp inceleyebilirseniz belki daha iyi karar verebilirsiniz. Çünkü bunları kullanırsanız evet çok rahat 120 alırsınız, ancak native oynamak isterseniz ben 5080 alırdım 4k için. Ancak onun bile bu teknolojileri kullanmadan her yeni çıkan ve çıkacak oyunu Ray tracing de dahil şekilde 120 fps'de oynatabileceğini düşünmüyorum.Kısa bi soru sorayım hocam. Barındırdığı DLSS,FG X2 X4 vs çok anlamıyorum kullanarak yeni nesil oyunlarda 4K 120FPS'i kalitede düşme olmadan yakalamak mümkün mü sizce? Siz uzun cevap verebilirsiniz isterseniz![]()
YouTube'daki testlerden çok iyi ama kalite konusunda pek bir şey anlayamıyorum o yüzden sordum bir de güvenme olayı var. 5080 sizin işinizi her türlü görür diyebilir misiniz ek teknolojilerle ona göre seçim yapmam lazım.DLSS, FG tarzı şeyler aslında bi miktar kaliteyi düşürebiliyor. Kendim 2K'da oynuyorum. Siz bu DLSS veya frame gen'in görüntü üzerinde yaptığı değişikliliği gözünüzle yakalayabiliyorsanız rahatsız edebilir ancak yeni çıkan dlss transformer ile ayırt etmek baya zor. Teknolojilerin videolarına bakıp inceleyebilirseniz belki daha iyi karar verebilirsiniz. Çünkü bunları kullanırsanız evet çok rahat 120 alırsınız, ancak native oynamak isterseniz ben 5080 alırdım 4k için. Ancak onun bile bu teknolojileri kullanmadan her yeni çıkan ve çıkacak oyunu Ray tracing de dahil şekilde 120 fps'de oynatabileceğini düşünmüyorum.
2-3 hafta önce başka bir forumda insanların 37-38k'ya 9070xt nitro önerdiği bir konuda aynı şeyleri yazdım bu fiyatlara alınmaz 32-33klara düşmesi gerektiğini söyledim. Bir sürü kişi gelip "en ucuz 9070xt zaten 37k bu kart alınır" diye saldırdı. Asus prime 9070xt çıkış fiyatı 30-32 falandı diyince de "o fiyatlar geçmişte kaldı bu fiyat normal" diye 37klardan millete kart aldırdılar.Şimdi görüyoruz ki demek ki stoklar biraz da olsa yenilenince fiyatlar düşüyormuş9070 XT 30-32 düşmedikçe almayın bence, AMD'nin tek olayı fiyat avantajı.
ASUS 9070, 9070 XT için giriş seviye kartları olan Prime için 25000, 30000 fiyat önerdi.
Nvidia 5070 serisi giriş seviye kartlar için 27000, 35000 önerdi.
Buradan yapabileceğimiz çıkarım, tüm markaların giriş seviye kartları, markaların kalitelerini de göz önüne alarak önerilen fiyata yakın olmalı. Asus Prime 5070 TI için, ben 40000 tamamdır abi ya diyebilirim şu an için. Başkası 38, başkası 42 der. Ama 49a tamam diyorsan orda bir problem var. Aynı durum diğer markalar içinde, Palit şu an 40, tamam abi ya diyorum, ama 1-2 ay sonra 37 maks derim. 46-47 tamam diyemem, dememeliyiz.
AMD kanadında da durum aynı, giriş seviyeyse o kart, benim gözümde oluru maksimum önerilene göre +3, 37-38 lerde zaten sen fiyat performansınla yenmen gereken Nvidia'ya ulaşıyorsun. Boşuna ucuz çıkarmadılar o kartı değil mi ? Yurtdışında kapış kapış gitti MSRP fiyattan, burada sadece manipüle ettiler fiyatları ilk günden, sırf performansı iyi diye saçma bir fiyat bandına kondurdular.
Ben XT için 30-32 üstünü tercih etmem, edene bir şey söyleyemem, zaten toplum olarak bu tür olaylara tepki göstermiyoruz, neden bilmiyorum. Herkes 'oh ben aldım banane başkasından' kafasında. Fark edemiyor ki kendisi de aradaki farka başka bir eksiğini giderebilir, az baskı yapsa kendi parası kendinde kalır.
PS kartım iyi, olayım kart alamamak falan değil =)
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.