Elektronik Palit RTX 5070 Ti 40.500 TL

Palit RTX 3070 Ti Gaming Pro kart satın aldım. Soğutma performansı ve fanların sesli çalışması arka korumanın plastik olması o kadar leş bir firma gözümde.

Bunda öyle sorunlar olacağını sanmıyorum MSI Ventus modelinden daha serin çalışıyor testlerde.
 
Kart bugün geldi Cyberpunk ve ac shadows'da denedim biraz. AC Shadows'da her şey ultra değildi reset atıp uğraşmak istemedim ama ray tracing ultra tek tük ayar medium'dayken 4x ile 200 civarı fps alıyorum. 18-28 ms arası gecikme vardı, hissedilebilir değildi. Cyberpunk'da ise pathtracing/rr/ultra 4x ile denedim latency biraz daha hissedilebilirdi. Herhalde dlss balanced oynamak ya da bazı ayarları düşürmek lazım gibi gözüküyor path tracing ile oynamak istiyorsanız. Gayet güzel şimdilik.
 
Kısa bi soru sorayım hocam. Barındırdığı DLSS,FG X2 X4 vs çok anlamıyorum kullanarak yeni nesil oyunlarda 4K 120FPS'i kalitede düşme olmadan yakalamak mümkün mü sizce? Siz uzun cevap verebilirsiniz isterseniz
 
DLSS, FG tarzı şeyler aslında bi miktar kaliteyi düşürebiliyor. Kendim 2K'da oynuyorum. Siz bu DLSS veya frame gen'in görüntü üzerinde yaptığı değişikliliği gözünüzle yakalayabiliyorsanız rahatsız edebilir ancak yeni çıkan dlss transformer ile ayırt etmek baya zor. Teknolojilerin videolarına bakıp inceleyebilirseniz belki daha iyi karar verebilirsiniz. Çünkü bunları kullanırsanız evet çok rahat 120 alırsınız, ancak native oynamak isterseniz ben 5080 alırdım 4k için. Ancak onun bile bu teknolojileri kullanmadan her yeni çıkan ve çıkacak oyunu Ray tracing de dahil şekilde 120 fps'de oynatabileceğini düşünmüyorum.
 
YouTube'daki testlerden çok iyi ama kalite konusunda pek bir şey anlayamıyorum o yüzden sordum bir de güvenme olayı var. 5080 sizin işinizi her türlü görür diyebilir misiniz ek teknolojilerle ona göre seçim yapmam lazım.

Bu arada RT düşünmüyorum oyunlarda.
 
Bence işinizi görür zaten sırf oyun için 5090'a çıkmak gereksiz geliyor. Onun dışında alabileceğiniz en iyi kart bu. Belki 50k'ya düşmesini bekleyebilirsiniz ama hiç belli olmaz 60k'ya da çıkabilir :/. Ya da diğer bi ihtimal 5080 ti ya da 5080 super bekleyeceksiniz.
 
2-3 hafta önce başka bir forumda insanların 37-38k'ya 9070xt nitro önerdiği bir konuda aynı şeyleri yazdım bu fiyatlara alınmaz 32-33klara düşmesi gerektiğini söyledim. Bir sürü kişi gelip "en ucuz 9070xt zaten 37k bu kart alınır" diye saldırdı. Asus prime 9070xt çıkış fiyatı 30-32 falandı diyince de "o fiyatlar geçmişte kaldı bu fiyat normal" diye 37klardan millete kart aldırdılar.Şimdi görüyoruz ki demek ki stoklar biraz da olsa yenilenince fiyatlar düşüyormuş neyse herkes kendi istediğini alabilir. İsteyen 50kya düz 5070 alsın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…