Palit RTX3080 Ti gamerock RGB aydınlatması çalışmıyor

Hrz20

Megapat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, Palit RTX 3080 Ti gamerock ekran kartının RGB aydınlatması çalışmıyor. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• image0 (2).jpg
    image0 (2).jpg
    153,3 KB · Görüntüleme: 151
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal pedlere bir mudahale yaptiniz mi?

Hayır, ekran kartına herhangi bir müdahale vs. işlem yapılmadı kutudan çıktığı gibi monte edildi.
RGB kablosu mu var? Doğru yere taktığınızdan emin misiniz?

Evet, ekran kartının kutusunun içinden bir tane RGB kablosu çıktı. Kutudan çıkan kabloyu ekran kartının sitesindeki kurulum kılavuzundaki talimatları okuyarak ve kurulum videosunu izleyerek aynı şekilde yaptım.

Görseldeki kablonun a yazan UC'unu ekran kartına, b yazan UC'unu ise anakarttaki JRAINBOW2 girişine taktım diğer C yazan uç boşta kaldı.

Hocam sanki diğer RGB aydınlatmalarda çalışmıyor. Kablolamayı doğru yaptığınıza emin misiniz?

Hocam ekran kartı dışındaki tüm RGB aydınlatmalar çalışıyor. Evet kablolamayı sitesindeki kurulum kılavuzundaki talimatlara göre hatta videosunu izleyip aynısını yaptım.
Kablolamayı tekrar kontrol edin. Ayrıca gördüğüm kadarıyla sıvı soğutmanın RGB'si de çalışmıyor. Onunkini de kontrol edin.

Kablolamayı birden çok kez kontrol etmeme rağmen ekran kartının RGB aydınlatması çalışmıyor. Sıvı soğutmanın RGB aydınlatması fotoğrafta ışık yüzünden belli olmamış yoksa sorunsuz çalışıyor.

Dosya Ekleri

• 1_tr.jpg
    1_tr.jpg
    125,7 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Palit kötü bir markamı puhaaha

Şaka herhalde? Kaç yıldır Palit kullanıyorum ve çoğu markadan üstün iyi bir markadır.

Ahahahahaha gece 2 de kafam doluydu, öylesine yazmışım. Şimdi baktım çok kızan var :D Gerçeği söylemek gerekirse, Palit kötü bir marka değil, ama iyi bir marka olduğunu tartışılır.

4500 TL'ye ASUS ekran kartı var, fakat bir üstünde 3750 TL'ye Palit var. Neden ortalama olarak diğer kartlara göre 700-800 TL daha ucuz sizce? Çünkü ucuz mal kullanıyor. Kötü değil, ama +0250 O.C gibi şeylere ASUS kadar dayanacak güçlü bir soğutmaya sahip değil.

Evet, Turbox gibi kartları almaktansa, Palit, Galax gibi markalar tercih edilebilir. Bütçe aşılması gibi durumlarda da tercih edilebilir. Fakat aynı fiyat bandında MSI, ASUS, Gigabyte gibi markalar bulunursa alınmaz. Fakat sırf, MSI diye 1000 TL fazladan verilmez Palit dururken. Demek istediğim bu yönde. Umarım anlaşılmıştır.

Daha fazla üstüme gelmezseniz sevinirim :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı