PAM8403 Amfi ve AUX Kablo Uyumu

totoco

Decapat
Merhaba geçen günlerde PAM8403 amfi aldım. Hoparlör yapmak için ama bir sorun var sanırım. ben de eskiden PC aldığımda çıkan kasadan monitöre giden bir ses kablosu vardı. Sesi monitörden o kablo sayesinde alıyordum. Onu kullanırım herhalde iş görür diye hiç ekstra bir AUX kablosu almadım amfiye bağlamak için ama bu kabloyu kestiğimde 2 kablo çıktı. Videosunu izlediğim adamda 3 kablo var bu sorun yaratır mı? Ekstra bir kablo almak zorunda mıyım? Denemedim daha lehim de atmak istemedim hemen ufacık bir kart tekrar çıkarması sorun olur diye 😀

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mono bir kablodur elinizdeki. Stereo olması için; GND, L ve R şeklinde, 3 adet kablo çıkması lazım. 1 canlı uç ve GND ucu varsa, sesi o amfide tek kanaldan verir. Yeni bir stereo kablo almanızı öneririm. Aşağıya ekleyeceğim görselde, kanalları ve GND ucunu görebilirsiniz. Kestikten sonra, ölçü aleti ile uçları tespit edebilir ve amfiye L, R, GND girişlerini bağlayabilirsiniz.
dyagram.PNG
Mono bir kablodur elinizdeki. Stereo olması için; GND, L ve R şeklinde, 3 adet kablo çıkması lazım. 1 canlı uç ve GND ucu varsa, sesi o amfide tek kanaldan verir. Yeni bir stereo kablo almanızı öneririm. Aşağıya ekleyeceğim görselde, kanalları ve GND ucunu görebilirsiniz. Kestikten sonra, ölçü aleti ile uçları tespit edebilir ve amfiye L, R, GND girişlerini bağlayabilirsiniz.
dyagram.PNG

Çözüm
Eki Görüntüle 439209
Çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı