Panelci kişiler isimden T.C. numarası bulabilir mi?

Şu sıralar panel kullanımlarını "devlet daha titiz denetliyor" gibi şeyler duydum da, onun pek etkisi olacağını zannetmiyorum. Eğer soy adını da biliyorsa çok kolay bulur, sadece isimini biliyorsa daha zor bulur, ama yine de üşenmezse bulur.

Hiçbir şey yapamayacakları teknik olarak doğru, ama çok fazla rahatsız edebilir. Örneğin telefon numarana (bulabilirse) SMS bomb yapabilir, veya ev adresinize kapıda ödemeli siparişler gönderebilir.

Hocam 15 yaşındaki bir çocuk için fazla düşünmüyor muyuz? En fazla tehdit eder ondan da korkmanız gerekmez eğer ciddi bir şey olursa zaten tanıyorsunuz gidin en yakın adliyeye suç duyurusunda bulunun.

Şu sıralar panel kullanımlarını "devlet daha titiz denetliyor" gibi şeyler duydum da, onun pek etkisi olacağını zannetmiyorum. Eğer soy adını da biliyorsa çok kolay bulur, sadece isimini biliyorsa daha zor bulur, ama yine de üşenmezse bulur.

Hiçbirşey yapamayacakları teknik olarak doğru, ama çok fazla rahatsız edebilir. Örneğin telefon numarana (bulabilirse) sms bomb yapabilir, ve ya ev adresinize kapıda ödemeli siparişler gönderebilir.
Sadece isim ile neyi bulcak hocam imkansız türkiyede aynı isimde milyonlarca kişi varken okulda bile herkesin 2 3 adaşı varken hiçbişey bulamaz bulsada hiçbişey yapamaz.

Zamanında bir oyunda büyük bir sunucum vardı bu tarz bebeler banada denk gelirdi bi tarafın yiyorsa evime gel çay kahve ısmarlıyım diyordum bugüne kadar daha gelen olmadı 15 yaşında çocuk Allah bilir evinden otobüs terminaline gitmeye korkuyordur sizin evinize mi gelecek.

tc niz ile hiçbir şey yapamaz.

Bu tür tehditler genellikle şahsınıza yönelik oluyor. Yani işte sizin tc nizi dağıtırım, numaranızı her yere yazarım, hesabını şöyle yaparım, aileni rahatsız ederim falan.

Yani takmanızı gerek yoktur.

Hocam 15 yaşındaki bir çocuk için fazla düşünmüyor muyuz? En fazla tehdit eder ondan da korkmanız gerekmez eğer ciddi bir şey olursa zaten tanıyorsunuz gidin en yakın adliyeye suç duyurusunda bulunun.
Bahsettiğimiz kişi meslek liseli, çok gıcık kapmış, afedersiniz serseri biri ise belki yapabilir. Normal birisi ise sadece tehdit eder kapar.
Sadece isim ile neyi bulcak hocam imkansız türkiyede aynı isimde milyonlarca kişi varken okulda bile herkesin 2 3 adaşı varken hiçbişey bulamaz bulsada hiçbişey yapamaz.

Zamanında bir oyunda büyük bir sunucum vardı bu tarz bebeler banada denk gelirdi bi tarafın yiyorsa evime gel çay kahve ısmarlıyım diyordum bugüne kadar daha gelen olmadı 15 yaşında çocuk Allah bilir evinden otobüs terminaline gitmeye korkuyordur sizin evinize mi gelecek.
İlk cümleniz aslında doğru, tek isimde bulması çok zor olur, ikinci cümleye de katılıyorum, ancak ben ev adresine gelirler dememiştim, ev adresine kapıda ödemeli sipariş gönderebilirler demiştim. Bahsettiğim kişi üstte bahsettiğim gibi nir tip ise yapabilir.

Bahsettiğimiz kişi meslek liseli, çok gıcık kapmış, afedersiniz serseri biri ise belki yapabilir. Normal birisi ise sadece tehdit eder kapar.

İlk cümleniz aslında doğru, tek isimde bulması çok zor olur, ikinci cümleye de katılıyorum, ancak ben ev adresine gelirler dememiştim, ev adresine kapıda ödemeli sipariş gönderebilirler demiştim. Bahsettiğim kişi üstte bahsettiğim gibi nir tip ise yapabilir.
yok hocam ev olayını sizin için demedim yanlış anlamışsınız , arkadaş eve gelmesinden korkuyor ise korkmasın diye dedim.

Hocam arkadaşların dediği gibi sizden binlerce kişi var sizi yakından tanımıyorsa bulması zor olabilir. O yüzden dert edilecek bir şey yok en fazla kapıya yemek yollar.

Hocam bence gıcık kapsada bişey yapamaz zaten bu tarz tipleri okulda zorbalıyorlar aşağılıyorlar hiç bişey yapamayıp tüm gün gerçek hayatta ezilip hıncını sanaldan çıkarıyorlar yani realde yapamayacakları şeylerle sanalda sanal mafyalık yapıyorlar bu tarz tipler evimize gelse ( kaldiki gelemez onlarda o yürek yok) bi sağ kroşeye öbür aleme git gel yapar kısa süreli.

Ben bu tarz tipler çok gördüm işin sonunda hepside okulda ezilmiş dışlanan klavye delikanlılığı yapan ergenler idi.

İsim, soyisim ve yaşadığınız şehirden tüm bilgilerinizi öğrenebilir. Bu bilgilerde de cep telefonu numarası, yaşadığınız yer, T.C. kimlik numarası; özetle e-Devlet sisteminde yer alan çoğu bilgiye erişebiliyor da bu kadar dert etmeyin. En basitinden kargo teslim alırken bile bazı kargo firmalarına T.C. kimlik numarası verilerek teslim alınıyor ya da adınıza posta geldiğinde, postayı teslim alırken de T.C. kimlik numarası veriyorsunuz. T.C. kimlik numarasıyla şirket açma işleri eskidendi, şimdi bir şey olmaz. Gene de internet üzerinde anonim kalmaya özen gösterin.

İsminizi ve soyisiminizden bulma ihtimali var, yaşadığınız şehiride biliyorsa direkt bulur.
Anti-Virüs'lük bir durum yok zaten burada.
t.c nizi alsa bile bir şey yapamaz merak etmeyin 15 yaşında ergenin tekiymiş zaten. Bundan sonra da arkadaş seçiminizi iyi yaparsınız.

Öncelikle selamünaleyküm, Discord'dan 1,5 yıllık bir arkadaşım olan çocukla tartıştık ve ardından 1-2 hafta konuşmadık ve tekrar bir olay oldu ardından beni tehdit etti senin T.C.'ni filan bulacağım diye. Sadece ismimi biliyor, herhangi bir şey yapabilir mi?
Ve T.C.'mi bulsa bile herhangi bir şey yapabilir mi? Çocuk 15 yaşında.

Not: Discord kapatılmadan önce bu olay yaşandı.

Bir de Kaspersky kullanıyorum, iyi midir?

Güzelinden sövüp SS alip engelleseydiniz keşke bir şey yapamaz zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı