Paneli bozulan monitöre yeni panel takılabilir mi?

Makaleler
2
Arkadaşlar selam.

AOC i2369v 23" LED monitörüm vardı, bundan 1 buçuk sene önce falan paneli bozulduğundan dolayı bir kenara koymuştum. Şimdi sahibinden üzerinden 23" LED panel buldum. Acaba uyumlu olur mu, takabilir miyim?

Donör olarak aynı marka ve model bir monitör kullanabilirsiniz. Güç katı yanmış monitörler daha çok bulunabiliyor. O durumda da paneli aktarmazsınız zaten. Sizdeki monitörün besleme devresini aktarmanız daha basit olur. Farklı marka ve model işine girmezdim. Büyük ihtimalle uyum sorunu yaşarsınız. Kasası değişik ama içi aynı olan monitörler yok değil. Bulma ihtimali çok düşük.

Direk monitörün kendi markasını takmak istediğimi söylediğimde, servis bana 150 dolar gibi bir ücret çıkarmıştı. Lakin ne kadar doğru bilemiyorum. Çünkü servis dediğim aslında monitör, televizyon tamir eden bir yerdi.

Kendi bakmıştı, sonrasında Vestel'in bir servisine yollamış kendi demesine göre. 150 dolar da daha iyi, daha yeni bir monitör parası olduğundan vazgeçmiştim.

Hal böyle olunca aklıma böyle bir şey geldi işte.

Donör olarak aynı marka ve model bir monitör kullanabilirsiniz. Güç katı yanmış monitörler daha çok bulunabiliyor. O durumda da paneli aktarmazsınız zaten. Sizdeki monitörün besleme devresini aktarmanız daha basit olur. Farklı marka ve model işine girmezdim. Büyük ihtimalle uyum sorunu yaşarsınız. Kasası değişik ama içi aynı olan monitörler yok değil. Bulma ihtimali çok düşük.

Hocam ben kendim bilgi sahibi olmadığımdan, paneli alıp herhangi bir yere taktırmayı planlıyordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı