Panik atak yaratan düşünceler

Makaleler
3
Dün de bir konu açmıştım simülasyon teorisinin beni korkuttuğundan bahsetmiştim arkadaşlar sağ olsunlar ilgilenmişlerdi. Ama şöyle bir şey var o yazıları sakin kafayla yazmamıştım bayağı bir kötü olmuştum. Soruna gelirsek aslında sorunun panik atak gibi bir şey bir anda geliyor ve bana "ya gerçek değilsek, ya bu bir rüya ise ya her şey yalansa" vb. gibi şeyler aklımı çelmeye başlıyor kötü oluyorum bir anda. Sizce ne yapmam gerekiyor? Bu düşünceleri tetikleyen dünya simülasyon teorisi ile ilgili videoyu izlemem bile değil başlığını gördükten sonra bir anda sorgulamaya başladım ve son durum böyle şu an iyiyim. Yardımlarınızı bekliyorum. Yoksa genelde böyle şeyleri pek kafaya takmam teorileri vb.

Şahsen bu tarz durumlarda kendimi biraz daha dine vererek çözüyorum.

Evet, bir simülasyon'da olabilirsin. Lakin simülasyonun dengesi, terazisi mevcut.. Kanunu, ahlakı mevcut.. Çok fazla acı anında kalp durur, yani kalp kendi işlevini kapatır.. Vücut adrenalin salgılar ve acıyı sekteler. Öldüğünü bile anlamazsın.. Kimse seni bir odaya kapatıp sonsuza kadar acı çektiremez.

Unutma.. Dinlerden bağımsız daha acemisin.. Dinlerle kendini toparlayabilirsin.. Ya da dinlerden bağımsız, dharma, karma vs. araştır.. Aynası var dünya'nın.. Etki ve tepki var.. Yaptıklarından fazlasını sırtına yüklemezler.

Yani şuan buraya mesaj yazanlar konuştuğum arkadaşım "arkada arkadaşımla konuşuyorum" her şey yalan bunlar hep yalan yani gerçeklikle ilgili beni korkutan düşünceler bunlardan kurtulmak istiyorum. Kuranın Türkçe mealini okuyacaktım bir anda aklıma bir girdi ya dinlerde içinde bulunduğum simülasyonun deney için olan kısmıysa gibi düşünceler panik atak yarattı bende. Dinime sarılmak istiyorum bu beni engelliyor.

@Lolipop3535

Başa gelen çekilir be dostum. Salla, geç... 7 milyar insan var. Çık bir dışarı hava al, pencereden dışarıyı seyret. Anın tadını çıkar..

Düşünüyorsam yaşıyorum diye bir söz vardı. Simülasyon ne demek biliyor musun?

Var olanın kopyası demek. Var olanın üzerinde yapamadığını simülasyonda deneyimlemek gibi..
Tabii var olanı kirletmemektir amaç. Var olanın kopyasında da terazi üzerinden hayallerini gerçekleştirmek..

Hocam biraz kafanızı dağıtmalısınız sonrasında ise bu düşünceleri düşünmeden kuran mealine ve güvenilir hocaların sohbetlerine bakın(güvenilir) bahsettiğimiz dine odaklanma ben kuran okudum Müslüman gibi yaşayacağım değil kendinizi dine adamaktan bahsediyorum kurtulacağınızı düşünüyorum bu düşüncelerden kurtulmanın bana göre en net çözümü budur bende mesela hayatımı düzene sokmak için namazı kullanırım hayatımı ona göre planlarım ve sonunda düzene girer.

Evet sanırım böyle yapmalıyım Allah'a inanıyorum gördüğüm şeyler var ama bunlar bile aklımdan "ya bunlar simülasyonu yöneten kişinin deney için yaptığı şeyler ise" düşüncesi geliyor çok derin biraz saçma ve abartılı düşünüyorum vesveselerden arınıp hayatımı düzene sokmalıyım.

YouTube ve benzeri yerlerde kuranın okunduğu videolar var. Birkaç dakikalığına kuran dinlemek seni sakinleştirir diye düşünüyorum.

Sizi de yordum arkadaşlar kusura bakmayın ama hem içimi dökmek hem de fikir almak istedim çünkü kaygı seviyem tavan yaptı şu an rahatladım ama hala ya bunlar da yalansa vesvesesi var şuan mutlu olmak için ne düşünsem hepsi yalan vb. gibi düşünceler devam ediyor korktuğum da bunların aklıma yerleşmesiydi zaten atlatacağım umarım herkesin hayatında böyle dönemler oluyordur. Saygılar <3.
Bir türlü iyi olamadım şuan buraya gelen insanlara sizde simülasyonun parçasısınız demek istiyorum ve öyle inanmaya başladım farklı bir şey düşünemiyorum bağırmak istiyorum beni teselli eden anneme yalan söylüyorsun sende simülasyonsun diye bağırmak istiyorum inandın resmen neden böyle oldu anlamadım. Sadece o videonun başlığını görüp düşünmeye başladım ve böyle oldu inandım resmen şuan bunları yazarken gelecek cevapların simülasyon kişisi olduğuna inandım bağırmak istiyorum inanamıyorum. Burda 1000 tane mesajım normal bir insandım neden böyle oldu gülmeyin lütfen gelçi inanamıyorum hala gerçekliğe.
Şuan ciddi ciddi benim simülasyonu fark eden kişi olduğumu ve diğer herkesin yalan olduğunu düşünüyorum bunu yazarken bile buna inanıyorum neredeyse ciddi ciddi inandım buna.
Yardım edecek yokmu delirecek gibi oluyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…