Birebir karşılaştırma ise değişir.
Lojistik avantaj, üretim, basitlik, güvenilirlik konularında T-34. Çünkü son derece basit bir tank. Üretim maliyeti düşük, onarımı kolay, lojistik avantajı var. Siluet anlamında da Panther tankına göre daha avantajlı.
Ateş gücü, zırh, mobilite konularında elbette Panther. Her ne kadar eğimli zırhları sonradan öğrenmiş olsalar da yine en iyilerini yaptılar. T-34'ün hem taretinde hem de gövde önünde birçok zayıf noktası var. Mürettebat konumlandırması mürettebatı korumak için değil, tanka boyut avantajı katmak için. Ancak Panther, ön zırh konusunda daha iyi. Taret konusunda ilerleyen Panther modellerinde (Panther II gibi) çok daha iyi konuma getirdiler, ancak ilk prototipler ve üretilen ilk seriler için konuşacaksak taret açısından yeterli değil.
Ancak yine de taret konusunda T-34'den önde. Sebebi açısı. T-34'ün muharebe alanında birçok kez taret aşınması ve tavan delinmesi sonucu savaş dışı kaldığı görüldü. Sebebi taretinin yanlış açısı. Gelen mermileri sektirip gövde tavanına isabet ettirebiliyor. Eğer bu dezavantajı olmasaydı Panther'e karşı ciddi bir avantajı olabilirdi.
Göğüs göğüse bir çarpışmada kimin kazanacağına değinirsek, Panther'in transmisyon zırhı yeterli olmadığı için, T-34 mürettebatı yeterince hızlı ve deneyimli ise Panther'i avlayabilir. Ancak Panther'in T-34'ü imha edebilmesi için tek yapması ön zırhına bir isabet.
Panther yükseklik olarak T-34'den daha yüksek olduğu için, T-34'ün eğimli zırhına merminin isabet açısı Panther'e göre daha dik olacak. Bu da zırhın delinmesini kolaylaştırmakta. Tam tersi T-34 için geçerli, Panther "daha yüksekte" durduğu için ön gövdeye yapacağı bir atış büyük ihtimalle sekecek. Zaten savaş sırasında Panther'ler avantajını yüksekliği ve zırhına kattığı ekstra eğimi sayesinde kazandı. Yoksa çeliğinin kalitesi son derece düşüktü.
Ben tercihimi Panther'den yana kullanırdım. Eğer üretimi bu kadar karmaşık olmasa, daha basit düşünülseydi ciddi bir etki yaratabilirdi.