ATM'den yatırılınca olmuyor. Kendi adı soyadı T.C.'si ile açılmış kendine ait banka hesabı ile havale/eft yapması gerekiyor. Papara'yı kullanmaya başladığımda 18'den küçüktüm. Black karta başvurduğum zaman kurye sadece T.C. İstedi ve kartı teslim etti. Hesaba tanımlayınca normal bir şekilde sözleşmeli hesabı kullanmaya başladım. Yaklaşık 2020 - 2021 zamanından beri kullanıyorum. Veli tanımlama vs hiçbir şey yapmadım. Herhangi bir sıkıntım yok. Arkadaşımın onaylı hesabına ben kendi banka hesabımdan gönderirsem para geri dönüyor. ATM ile yatırırsam normal para yatırmış olarak gözüküyor. O dediğin 100 TL ve üstü olan kendi banka hesabı lazım. Anne - baba banka hesabından gönderse de olmuyor diye biliyorum.
---------Ekleme-----------
İnternet üzerinden Papara kart sipariş verirseniz hangi kart olduğu önemsiz normal kart gibi işliyor. Sözleşmeli hesap için ya müşteri hizmetleri ile konuşup ya da uygulama üzerinden sipariş vermek gerekiyor.
Benim kullandığım zamanlar bu şekildeydi. Ama yeni sistemde nasıl onu bilmiyorum. Aile izinleri nasıl oluyor, öyle bir zorunluluk var mı bilmiyorum. Ama kendi banka hesabından yatıracağı, ATM'den olmadığı ve internetten sipariş verdiği Papara Black (ya da başka) kartın sözleşmeliye geçirmediğinden çok eminim.