PAPI Lights

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Herkese merhaba arkadaşlar,

Bir uçak iniş yaparken uygun yükseklikte olup olmadığını anlamak için bu ışıklandırma sistemine ihtiyaç duyar. Çalışma prensibi biraz karmaşık ama basit olarak size yolladığı radyo dalgaları ile yüksekliği ölçüp uzaklığınıza göre yüksekliğinizin uygun olup olmadığını hesaplayarak size bildiriyor. Özellikle @TENSES arkadaşımızın sorusu için açtım bu konuyu:)

p1c966gcur17dv1tce1fgt1shd175j7.jpg

Pistin başında hemen yanında bulunan dörtlü ışıklandırma sistemidir bunlar resimde göreceğiniz gibi.

Screen Shot 2016-01-29 at 9.51.03 PM.png

Yukarıdaki görselde bir pilotun PAPI'yi nasıl gördüğünü göstermişler. En ideal iniş yüksekliği iki kırmızı iki beyaz olursa sağlanmış demektir. Eğer beyaz ışıklar artmaya başlarsa yüksek kalıyorsunuz demektir. Yani İniş için yüksekliğiniz olması gerekenden fazla demektir. Eğer kırmızı ışıklar artmaya başlarsa alçak kalıyorsunuz demektir. Yani iniş için yüksekliğiniz olması gerekenden az demektir. Kırmızı ışıkların sayısı artarsa yükselmek gerekir. Eğer beyaz ışıkların sayısı artarsa alçalmak gerekir. Bu şekilde bir pilot tam olarak yüksekliğinin ne seviyede olduğunu belirleyebilir ve ayarlayabilir.

Umarım sıkmadan anlatabilmişimdir. İlginizi çeker umarım:)

bu hep beyaz ya bir türlü denk getirilmiyor.
Yüksek kalıyorsun demek ki.Geliştirmek istiyorsan aynı piste defalarca in kalk. Bu şekilde görsel olarak nerede olduğunu anlaman daha da kolaylaşıyor.

Yüksek kalıyorsun demek ki.Geliştirmek istiyorsan aynı piste defalarca in kalk. Bu şekilde görsel olarak nerede olduğunu anlaman daha da kolaylaşıyor.

Baya yaklaştığımda zaten denkleştiriyorum irtifayı, 10-15 mil kala irtifa 8-9000 feet olunca direkt dalmak zorunda kalıyoruz yere. Zaten oynadığım simde çoğu hava alanında yok bu ışıklardan.

direkt dalmak zorunda kalıyoruz yere.
Hangi havalimanında deniyorsun? Hepsinin yaklaşma prosedürü farklıdır zaten. Birine tutan diğerine tutmaz. PAPI her havalimanında olmaz o yüzden ticari havalimanlarında ustalaşmaya çalış sonra küçük ve zorlu yerlere geçersin. Öbür türlü çok karavana uçarsın neyin ne olduğunu anlamadan.

Adı ne? Falcon 4.0 mı Arma tarzı mı? Mig Sim mi? Jane's USAF mı? :) Benim oynamadığım veya görmediğim askeri veya sivil uçakla ilgili sim veya arcade oyun yok gibidir. Sen ismini söyle önce bakalım ona göre anlatırım ben;)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı