Para akışı nasıl takip edilir?

Makaleler
9
Daha fazla  
Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bugun TV'de gordugum haber'de buyuk firmalarin cok buyuk miktarda dolar bozdurdugunu gordum. Ve miktar yaklasik 8 milyar dolara yakindi. Ben bunu kendim ogrenmek istiyorum. Yani nereden ogrenebilirim ulkemizde ne kadar TL alindigini? Ne kadar dolarin girdigini ve ne kadar TL'nin dolara cevrildigini nasil takip ederim anlik olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merkez Bankası verileri temel alınır: EVDS | Anasayfa Ancak esas piyasa takibi daha para piyasaya girmeden, gireceğini ve ne zaman gireceğini kesin öğrenerek yapılır. Aynı şekilde satma kararlarını kısa ve uzun vade nelerin etkilediğini takip edersin. Haberciler okuduğun verileri hem Merkez Bankası, hem Borsa A.Ş.'den, hem de diğer bankalardan ediniyor. Ben nadiren analiz yapıyorum, "patates fiyatları düşecek!" haberi gelirse anlıyorum ki patates filan ithal edilecek ve döviz kaybedeceğiz. Benzer şekilde dün ofiste arkadaş vergisi ithalatta 0'a indirilen kimyevi maddeleri ve diğer şeyleri gösterdi. Anladım ki çok büyük miktarda döviz çıkacak yine, vergisiz, kılçıksız ithalat yapmak üzere birileri.

Böyle düz, basit, temiz bir RSS akışı yok benim bildiğim, derliyorsun verileri. Varsa paylaşan olursa ben de memnun olurum.

Bir yıllık tahminler 5.5, 5 yıllık tahminler 7.5 TL 1 USD şeklinde ama bir ay sonrası için 20-25 kuruş yükseliş var analizlerde. Günlük haftalık düşer ama uzun vade trend yükselişte. Bir analizci arkadaş yıl içerisinde de 7'yi bekliyor ama göreceğiz. Kesin kimse bilemez ve bunlar yatırım tavsiyesi değildir.

Bir yıllık tahminler 5.5, 5 yıllık tahminler 7.5 TL 1 USD şeklinde ama bir ay sonrası için 20-25 kuruş yükseliş var analizlerde. Günlük haftalık düşer ama uzun vade trend yükselişte. Bir analizci arkadaş yıl içerisinde de 7'yi bekliyor ama göreceğiz. Kesin kimse bilemez ve bunlar yatırım tavsiyesi değildir.
Çok teşekkür ederim üstadım. Anlasılan benim laptop plani biraz daha ileri tarihlere sarkacak. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı