Para biriktirerek bilgisayar almak

2.5TL döner? Enflasyon ve dolar galiba 'comolocco' (fişek) durumunda değildi o sıralar. Ben de para biriktirip birşey almamayı düşünüyorum . Yani öyle durmayacak kenarda atıyorum kendi ayakkabımı, kıyafetimi falan kendim almak istiyorum.

Biriktiren arkadaşlara tavsiyem dolara çevirerek birikim yapın.
Altın daha iyi olmaz mı?

Ben de para biriktirmeye çalıştım. Monitör, Kasa (PSU dahil) ve Anakart'ı biriktirdiğim paralarla aldım. Işlemci ve RAM hediye geldi. Şimdi ek RAM için para biriktiriyorum ama acilen Modem almamız nedeniyle param yine sıfırlanma düzeyine geldi. ( Modem parasının %80 gibi bir ücretini ben ödedim. ) Bu arada sistem APU.

Lisedeyken bir aralar evde ekmeğe çokokrem sürüp okula götürüp onu yiyordum, aldığım 5 TL'yi de harcamayıp biriktiriyordum. Böylelikle Steam'dan yüzlerce oyun aldım. Fakat bir süre sonra diğerlerinin yedikleri yemeğin görüntüsü, kokusu nefsimi çelmeye başlamıştı aklım hep oraya gidiyordu ben de para verip onlardan yemeye başlamıştım Şuan çok pişmanım, keşke biraz daha sabırlı olsaydım. Kendi bilgisayarımı bile toplardım 4 yılda biriktireceğim parayla.

Kardeşim sana tavsiyem PS4 alman bırak bilgisayar'ı yok hafıza yetti yok fps düşüyor yok RAM yetersiz yok işlemci yük altında bilmem ne yok o yok bu bir sürü sorun oluyor alıyorsun PS4'ü hiç bir sorun yaşamadan ağız tadıyla oyun oynuyorsun.

Üniversiteye geçince babam para vermeye başladı. İlkokulda, lisede çalışmış olsam da üniversitede zaman ayıramadığım için çalışmıyorum. 1,5 senedir falan para biriktiriyorum. Öncesinde biraz da PYBS parası vardı. Bir şey lazım olursa oradan alıyorum, amacı o. En basitinden okula kitap mı lazım, rapor mu çıkartılacak, tıraş makinesi mi alınacak; bu paradan gidiyordu. Geçenlerde telefonum bozuldu. Kabaca yarısı ile A50 aldım. verdiği para da 200 lira. Bunun yarısından fazlası yol parası, yemek parası diye gidiyor. O bir şekilde birikiyor zaten, yöntemi bu. Böyle devam et.
Aldıktan sonra pek bir şey hissetmedim. Aslında ihtiyacımdan biraz daha yüksek fiyatlı bir şey aldım. Daha düşük modeller birkaç tasarım kriterimi karşılamıyordu.
Yememe içmeme kısmını ilkokul lisede yapardım. Hem pek acıkmazdım hem de harçlığım yoktu. Acıkınca aç kalmayacak kadar param olurdu bir şekilde. Arada yerdim, ama yine de düzenli yemezdim. Şimdi ise ne hikmettir bilinmez, daha az süre okula gitmeme rağmen acıkıyorum.
Umarım bilgisayar ile konsolun farkını biliyorsunuzdur. Ona göre ihtiyacınız olanı alırsınız.

Para biriktirmenin en güzel yolu planlama ile ilerlemek.
Gelir gideri göz önünde bulundurun ve imkân dahilinde kendinizden kısın.
Fakat hayalinize veya hedefinize ulaşacaksınız diye beslenmenizden kısmayın.
Sağlık her şeyden çok önemli.
Kendimden biliyorum.
Umarım istediğiniz bilgisayara kavuşabilirsiniz.

Ben de sistemimi para biriktirerek aldım, yazın mesaili şantiye ortamında bayağı birikim yapmıştım. Kışın üniversite döneminde indirimlerden ufak ufak satın alarak toplamış oldum. Biraz sabır gerektiriyor. Özellikle yüksek getirili iş ve çalışma şansı olmadıktan sonra. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…