- Makaleler
- 10
Lisede korsan CD ve DVD yazıp satıyordum, bu şekilde para biriktirmiş olarak sayılırsam güzel bir sistem toplamıştım. Pentium 4 2.80 GHz 800 MHz FSB, MSI i865PE Neo2, 2 x 256 MB Kingston DDR400, GeForce FX 5600 Ultra, Seagate 7200 RPM 80 GB SATA HDD sistem üstüne sonradan 4 tane 335 $ + KDV fiyatlı Plextor 8X DVD-Writer ve VHS kaset kayıtlarını CD'ye çekmek için de Pinnacle Moviebox almıştım. Sistemin fiyatı ve DVD yazıcılar ile birlikte 1 yıl içinde toplamda 2700 $ gibi bir para ödemiştim. Sonradan bu sistemi AMD Athlon 64 ve ATI Radeon tabanlı sisteme dönüştürdüm ve sonraki 2 yılda bu paranın da birkaç katını çıkarmayı başardım. O dönemde Türkiye'de orijinal diye bir kavram yoktu hatta bandrollü korsan satışı bile vardı. Müdür yardımcısından tut öğretmenlere kadar herkese oyun, müzik ve film CD'leri satıyordum. 
Harçlık birikimi diye bir şeyi hiç yapamadım çünkü hiçbir zaman doğru düzgün bir harçlık almadım. Şu anda para kazanmak için çok daha fazla fırsat var, modelleme / görselleştirme öğrenip basit işler yaparak bile 1 yılda iyi bir sistem toplayacak para koyabilirsin kenara.
Harçlık birikimi diye bir şeyi hiç yapamadım çünkü hiçbir zaman doğru düzgün bir harçlık almadım. Şu anda para kazanmak için çok daha fazla fırsat var, modelleme / görselleştirme öğrenip basit işler yaparak bile 1 yılda iyi bir sistem toplayacak para koyabilirsin kenara.