Para biriktirerek bilgisayar almak

Lisede korsan CD ve DVD yazıp satıyordum, bu şekilde para biriktirmiş olarak sayılırsam güzel bir sistem toplamıştım. Pentium 4 2.80 GHz 800 MHz FSB, MSI i865PE Neo2, 2 x 256 MB Kingston DDR400, GeForce FX 5600 Ultra, Seagate 7200 RPM 80 GB SATA HDD sistem üstüne sonradan 4 tane 335 $ + KDV fiyatlı Plextor 8X DVD-Writer ve VHS kaset kayıtlarını CD'ye çekmek için de Pinnacle Moviebox almıştım. Sistemin fiyatı ve DVD yazıcılar ile birlikte 1 yıl içinde toplamda 2700 $ gibi bir para ödemiştim. Sonradan bu sistemi AMD Athlon 64 ve ATI Radeon tabanlı sisteme dönüştürdüm ve sonraki 2 yılda bu paranın da birkaç katını çıkarmayı başardım. O dönemde Türkiye'de orijinal diye bir kavram yoktu hatta bandrollü korsan satışı bile vardı. Müdür yardımcısından tut öğretmenlere kadar herkese oyun, müzik ve film CD'leri satıyordum.

Harçlık birikimi diye bir şeyi hiç yapamadım çünkü hiçbir zaman doğru düzgün bir harçlık almadım. Şu anda para kazanmak için çok daha fazla fırsat var, modelleme / görselleştirme öğrenip basit işler yaparak bile 1 yılda iyi bir sistem toplayacak para koyabilirsin kenara.

Okulda yemek yemek için günlük 10 tl alıyorum hiçbir şey yemiyorum aç kalıyorum ama bilgisayar hayali daha tatlı geliyor
La oğlum iyi misin? Senin boğazından, sağlığından daha mı iyi bilgisayar? Git adam gibi yemeğini ye bilgisayarı almak için başka bir yol bul. 17-18 yaşında boğazından mı kısacaksın.

3 Sene önce Bilgisayarımı sadece okul harçlıklarından biriktirdiğim paralarla aldım. Çalışmasam da gerçekten yorucuydu. Okulda yemedim içmedim. Günlük 5-10 TL alıyordum. Hatta bi ara cüzdanım kaybolmuştu 170TL falan düşürdüm. Ama pes etmedim. 3 Senedir de bu yavrucağı kullanıyorum Ama şimdi diyorum keşke biraz daha iyi bir sistem alsaymışım.

bende yazın yaklaşık 3 aylık sürede çalışmıştım hep hayalim olan sistemi ailmemin bana üniversite zamanında alırız diye geçiştirdikleri sistemi almıştım şenzlongçuda çalışıyordum 50 tl yevmiye ve bahşişlerlimle ryzen 5 2600 rx 570 16 gb ramli bir sistem topladım her gün attım kenara yiyip içmeden cidden bu devirde sistem toplamakda zor

Ne kadar biriktirmiştin ?

Ben günlük 11 TL Atıyorum kasaya ve haftasonu 30 TL Ye çalışıyorum aylık 400 TL Civarı kazanıyoru. İşe yeni girdim.
knk yaza kadar toplaya bildiğini topla yazın kaç para olduğunu söyle sonra nasıl bilgisayar istersin söyle biz sana yardımcı oluruz hem indirimde olur yazın istersen biraz daha biriktirirsin

Bende biriktirmekteyim. 2-3 hafta hergün okuldan sonra işe gittim ve 1200 TL gibi bir para kazandım. Eski sistemleri ve parçalarımı da sattım ve 2200 TL oldu. Daha önceden aldığım OEM RX 460 var onu satmadım. i3-9100F 8GB RAM 480GB SSD li kendimce bir CANAVAR yaratacağım . Umarım en yakın zamanda kavuşuruz.

Bende şuan lise 3'e gidiyorum. Annemden haftalık 20 TL alıyorum. O 20 TL'yi biriktirip ekran kartı almıştım kardeşimle beraber. Ekran kartı 240 liraydı. Ama okulda da yemek yiyordum, evden tost yapıp götürüyordum.

Seneye de staj göreceğim için staj paraları ile ya iyi bir telefon almayı düşünüyorum ya da PC almayı düşünüyorum.

Erken yaşlarda para biriktirmek çok iyidir. Gelecekte sorun yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…