3 Senedir ininal kullanan biri olarak söylüyorum Papara adamdır. Aylık kullanım ücreti diye bir şey yok, Papara Black kart evime kadar ücretsiz geldi, 3 aylık Spotify premiumluğunu 18 TL yerine 9 TL'ye aldım. Daha ne olsun?
3 Senedir ininal kullanan biri olarak söylüyorum Papara adamdır. Aylık kullanım ücreti diye bir şey yok, Papara Black kart evime kadar ücretsiz geldi, 3 aylık Spotify premiumluğunu 18 TL yerine 9 TL'ye aldım. Daha ne olsun?
Arkadaşlar ben yeni PC almak için para biriktirmek istiyorum. Fakat elime para geçtiği gibi harcayasım geliyor. Nasıl biriktirebilirim? Bir de kırılmadıkça açılmayan bir kumbara önerirseniz sevinirim. En fazla 30 TL.
Ben şu yöntemle para biriktiriyorum: Cebimde kalıp 2 güne parayı sıfırlayacağıma biraz zarar etsemde kenarda param dursun diyerek döviz alıyorum. Gerçekten de elimde TL olmadığı için unutuyorum. Pek zarar edilecek bir yöntem değil gibi zaten
(Yatırım tavsiyesi değildir!)
Arkadaşlar ben yeni PC almak için para biriktirmek istiyorum. Fakat elime para geçtiği gibi harcayasım geliyor. Nasıl biriktirebilirim? Bir de kırılmadıkça açılmayan bir kumbara önerirseniz sevinirim. En fazla 30 TL.
Benim PC için param var. Kredi kartımda müsait. Fakat ben para biriktirmiyor muyum? Elime para geçtikçe gidip PC parçasını alıyorum. Ayda 1 ürün veya 2 ayda 1 ürün satın almış oluyorum. Sonuçta bu işin kilit noktası işlemciye karar vermek sonrası da ekran kartına karar vermek. Diğerleri hemen hemen pek değişmeyen bir ürünler. En basitinden uygun fiyata SanDisk nvm 1 terabayt yakaladım 970 TL. Aldım. Şimdi hem anakart hem RAM alacağım ikisi ortalama 3000 TL tutacak. Bir işlemci bir de ekran kartım kalacak. Kabaca mayıs veya en geç ağustos ayında aldığım her ürünü nakit ödeyerek hiç borca girmeden acele etmeden kasayı toplamış oluyoruz.
Eskiden paramı oldukça lüzumsuz bir şekilde harcardım. Böyle cebimde 10 kuruş olsa onu bile harcardım. Sonra paralarımı karton bir kutuya koymayı düşündüm. Ve dedim ki: "Neden olmasın?" Onu dedikten sonra karton kutuya koymaya başladım paralarımı. Öyle öyle 2 ayda 400 TL oldu.
Konu oluşturmamak için buradan soruyorum, uçak gibi diyebileceğimiz bir sistem kaça patlar?
Yeni 5600 işlemciler 3060 Ti ekran kartları var. Bunlar 5 6 sene gider mi? 2*8 RAM'ler 5 6 sene daha gider mi?