Para Kazandıran Domain Alınır mı?

Makaleler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
Merhaba arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım emin değilim biraz karışık oldu benim için. Şimdi size olayı anlatacağım.
Benim liseden birkaç arkadaşım bir şirket aracılığıyla çevredekilere 700 $ karşılığında domain gibi bir şey satıyorlar daha sonra bunlar grup şeklinde oluşturdukları kendi sitelerine girerek reklamlara tıklıyorlar ve para kazanıyoruz diyorlar.
Bana da daha önce teklif ettiler fakat kabul etmedim, bu gün yine karşılaştım o gruptan biriyle anlattı falan birazcık kanıma girdi.
Günlük minimum 30 TL kazanıyoruz diyorlar. Sizce ne yapmalıyım?
Domain, web tasarım falan işleriyle ilgili fazla bir bilgim yok. Konuda yanlışlıklar olmuş olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu olay biraz karışık fakat domain alım satımı ile ev geçindiren tanıdıklarım var. Jenerik ve PR değeri yüksek domainleri boş yakalayıp satın alırsan güzel para kazanırsın.

Şuna dikkat edelim:
  • Satacağınız alan adında hiçbir şekilde isminiz geçmesin. Yoksa ileride sorun yaratır.
Nasıl bir sorun mu? Diyelim ki bir film, dizi veya başka bir şey izleme sitesi alan adı sattınız. Burada sizin isminizin kaydı bulunacaktır. Çünkü faturayı sizin adınıza firma kesmiştir. Bu durumda herhangi bir telif işleminde siz ve satın alan kişiye birlikte mail yollanacaktır. Eğer ki satın alan kişi dikkate almazsa, büyük oynarsa. İkinizi de soruşturma içinde görebiliriz, kolay gelsin.

Domain satışında iyi para var. Boş yakalar isen iyi para kazanabilirsin. Veya boşta olan ve kullanılabilecek olan domainler var. Bunlar olabilir. Arkadaşların ile detaylı konuş. Boş durmaktan ise ne kazanır isen at cebe gitsin.

Ya boş domain ayrı bir mesele fakat bunların ama sadece reklam tıklatmak gibi bir şey. Mesele Aksaray'da hava alanı yapılmış ve birkaç kişi uyanıklık yapıp onun adında domain almış ve yüksek bir fiyata satacaklarmış. Fakat benim dediğim şey AdSense üzerinden para kazanıyorlar, gerçekten 700 $ verilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı