Para kazanmak

Mxpyma

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Gençinden yaşlısına herkes evden çalışmak veya az çalışıp çok kazanmak ister şimdi işin temelleri tek bir rehberde gösteriyorum :D

-Evden çalışmak

-Evden çalışmak aslında oldukca basit sadece halihazırda web site kurma, yazılım bilgisi, grafik tasarım gibi becerileriniz varsa bu yeteneğiniz ister Bionluk gibi siterlerde hatta isterseniz Discord'da bile insanlara pazarlıyabilirsiniz bende evden çalışan biri olarak daha 16 yaşındayım ve level desing yapıyorum elbette hiçbir kabiliyetiniz yoksa ilk 2-3 ay işi öğrenmeniz ve hatta sonrasında kendinize güven ve yorum kazandırmak için çok düşük ücretlere çalışacak hatta bazen bedava çalışacaksınız ama hayır ben herkes gibi aynı ücretleri vereceğim daha yeni piyasaya girmiş olsam bile diyosunz büyük ihtimalle hiç satış yapmadan ekranı kapatırsınız.

-Farklı bir yöntem bir de dropshiping denilen olaya gelelim bunlar iyi bir yöntem fakat aslında illegal ve başarı oranı düşük sermaye isteyen şeylerdir ve anlatıldığı kadar kolay değiller.

-Kurs satmak bir konu üzerindeki orta veya yoğun bilginizi video ilen Udemy gibi sitelerde satabilir ve yükledikten sonra ufak tefek öğrencilere yanıt verme gibi muhabbetler hariç sürekli olarak satıldıkca hiçbir şey yapmadan size gelir sağlıyacaktır.

-18 yaş altı para kazanmak.

Her benim gibi genç arkadaşımın hayali olan erken yaşta az işle yüksek miktarda para aslında 18 yaş altı biraz erken daha önümüzde kocaman bir serüven var dop dolu bir hayat kesinlikle ama kesinlikle amaçınız para kazanmak değil tecrübe olmalı elbette bir miktarda para :) elinize geçen part-time veya yaz tatillerinde elde ettiğiniz paraları ebeveynleriniz üzerinden geleceği sağlam hisseler yatırabilirsiniz paranız değer kaybetme olasığılı düşer tecrübe kazanırsınız ve ileri için sermayeniz bile olur.
Ama küçük yaşta yapmak istediğiniz iş sizin gelecekteki işinizin bir yansıması olması gerek bence hiç kimse kuryelik yaparak fazla tecrübe edinemez veya garsonluk fakat imkan yoksa bu tür mesleklerde kabul edilebilir ama önce "tecrübe"

-Genç arkadaşlarım hayal edin.

Zihnimiz ergenlik çağı yüzünden biraz bulantıda olabilir fakat her kötülüğün iyi bir yanı da faydası da olması lazım ergenlik çağı beyinin risk ve ödül mekanizması ve daha etkin düşünme oldukca iyi çalışır çoğu kardeşimiz bunu kumardan yana kullanıyor maalesef.

Sermayem yok hayal etsem ne işime yarıca demeyin küçük düşünün hayatımızı kolaylaştıran çok basit bir aparat yapın 10 TL 20 TL'lik isterseniz bu fikirleri bazı şirketlere satabilir veya az bir sermayeniz var ise hayata geçirebilirsiniz illaki şirket olmanız lazım değil dolap Letgo gibi uygulamalardan satışlar yapabilirsiniz.

Kitap okuyun

Çok klasik bir söz kitap okuyun :D sanırsam biraz cringe bir söz ama olay o değil kitaplar size bir hikayedeki 80 yıllık tecrübeyi 300 sayfada anlatır.
Bu yönde filimlerde etkilidir fakat günümüz film sektörü bazı filimler hariç sadece eğlence için tasarlanmıştır hiçbir bilgi vermezler.

Ticaret yapın

Ticaret derken büyük ticaretler değil örneğin: Uygun fiyatlı bir ekran kartı buldunuz 2.el sadece çok daha güzel fotoğraflar daha iyi bir açıklama ilen aslında 1.200 TL olan ilanı siz kendi hesabınızda 1.300'e koyun satıcı bulduğunuzda 1.200 TL'lik olan kartı alır ve kendi alıcınıza verirsiniz işte çok kolay bir dropshiping tarzı çalışma modeli isterseniz ekran kartını baştan da alabilirsiniz uygun fiyatlı olduğunu düşünüyorsanız.

Not: Zamanla güncelliyicem kendi tecrübesini belirtmek isteyen dostlarım olursa yorumlara yazabilirler <3

Milyonda birlik işlemleri yazmışsınız derken anlamadım rica etsem biraz daha açar mısınız?
Evden çalışmak oldukça basit değil, HTML, CSS ve JS öğrendim diyerek bir anda Armut veya Bionluk sitelerine balıklama dalarak istediğiniz kadar iş yapamıyorsunuz, ticaretin bir pazarı olduğu gibi oranın da bir pazarı var, yabancı pazarlara(yazılımcı pazarları) hiç açıldınız mı bilmiyorum ama Hindistan vatandaşları o sitenin kalifiye işçileri ve gerçekten su parasına çalışıyorlar, tabii bize göre su parası. Talep bu kadar yüksekken farklı işler yapmadığınız sürece şuanda kimse sizi tercih etmiyor ve etmesi için kazanabileceğiniz bilgi birikimi benim tahminlerime göre en az 6 aylık bir aktif pratik sürecinden sonra kazanabilirsiniz bu yetenekleri. İnternet üzerinden yapabileceğiniz en kolay iş Blog yazmaktır fakat onu da maalesef şuanda herkes yapmaktadır, SEO yöneticiliği yapmak, Yapay Zeka(AI) ile videolar oluşturmak, Sosyal Medya hesapları oluşturarak aktif tutmak bu saydıklarınız dışında kalan yazılımdan daha kolay bir iştir fakat malumunuz onlar da bilgisayarı sadece mouse ve klavye tutmak için değil ayrıntılarını öğrenerek kullanan herkesin yapabileceği işlemlerdir hatta benim tahminimce bu forumda konu açmış ya da herhangi bir konuya yardım edebilmiş birisinin yapabileceği bir iş profilidir.

Dropshipping bahsettiğiniz gibi Illegal bir durum değildir tam aksine tamamen Legal bir iş modelidir, Amazon tarafından resmi siteleri üzerinden de kabul edilmiştir. Şartlarını karşıladığınız sürece yapmanızın tamamen izin verildiği bir iş modelidir, burada haklı olabileceğiniz tek konu sermaye gerektiğidir fakat yeterli sermaye yakalandıktan sonra doğru ürün analizi ile düşük iade oranları yakalanabilir ve günlük en az 5 dolarlık 3 sipariş ile ay sonunda bu düzen bozulmadığı ihtimalde asgari ücretten fazla para kazanabilmektesiniz, şimdi diyeceksiniz tamam günde 3 sipariş geldi ama ya 1 tanesi ya da 2 tanesi iade gelirse? O zaman şöyle diyeyim, ya günde 3 değil 5 sipariş gelirse? Yani anlayacağınız ticaret her yerde aynıdır, bir fiziksel mağaza da açsanız günde 3 değil 5 müşteri gelebilir hatta bazı günler hiç müşteri gelmeyebilir, bu sebepten ötürü Dropshipping normal ticaretten biraz daha kolaydır.

Udemy üzerinde "ücretli kurs" verebilmeniz için Udemy tarafından üst düzey eğitmen olmanız gerekmektedir, ücretsiz eğitimler vermek için size sadece bir test benzeri durumdan geçmeniz gerekmektedir, Udemy üzerinde kurs satmak için gerçekten bir bilgi birikimine sahip olmalı ve içeriğinizi dolu tutmalısınız, Udemy üzerinde bir değil yüzden fazla kurs veren insan var fakat çoğunlukla aynı isimler konuşulur ve onlardan ders alınır, bu ders alınan kişiler de gerçekten Portfolyosu istediği şirkete tek başvuruyla dolu olan kişiler olmaktadır, kendi işleri kendilerine yettiği için de şirketlere bağımlı çalışmazlar.

Genç yaşta garsonluk yapmak, bir sanayide çalışmak ya da bir firmada sadece getir götür işleri yaparak başarılı insanların arasında çalışmak şuanda sadece Ülke üzerinde tutunabilecek son kale olarak kalmış olan borsaya gönül bağlamaktan daha mantıklıdır, bir işi yapmadan önce analizini yapmadan, o iş hakkında fikir toplamadan, insanlarla iletişimi öğrenmeden ve bunun gibi bir çok tecrübeyi kazanmadan istediğiniz işi istediğiniz kadar parayla yapın ya büyütemezsiniz ya da yanınızdaki başarılı insan işlerinizi büyütür, büyüttükten sonra daha iyi bir iş fırsatı bulur veya ben zaten yapıyorum buna ihtiyacım yok diyerek yanınızdan gider ve kendi dükkanını açar, siz de bir güzel batarsınız.

10-20TL ile bir iş yapmaktan bahsetmişsiniz fakat 10-20TL ile maalesef bir iş yapamayabilirsiniz artık, çok da kesin konuşmak istemem. Yapabileceğiniz en düşük ve en çok talep olan işlerden biri haline gelmiş "kadın aksesuar" ürünlerini üretmek isteseniz bile gümüş bir bileklik ya da kolye yapmanızın bedeli en az 20TL olacaktır çünkü şuanda gümüşün gramı 20TL'dir maalesef. 10-20TL olan bir ürünü ürettiniz ve 50TL'ye aşağıdan yukarı %150 kar ile sattınız diyelim. Bu ürünü sattıktan sonra ürünü paketleyip kargolayacaksınız ve 10-20TL'lik bir ürün benim görüşüme göre baya küçük bir ürün olacağı için en iyi ihtimal ile bile en az 30TL'lik bir kargo bedeli ile gönderilecek, bir de bu ürün iade geldi diyelim iade ile birlikte 60TL kargo ödeyeceksiniz, iadeyi adama ödettim deseniz bile zarardasınız. Ümitlerinizin önüne geçmek istemem ama maalesef bu da mümkün gözükmüyor.

Kitap okuma konusuna bir yorum yapmayacağım, evet okuyun, mantıklı kitapları okuyun hikaye kitapları okuyarak yalnızca kelime haznenizi büyütmeyin, okuduğunuzu anlamayı geliştirmeyin, gelişim kitapları okuyun.

1200TL'lik bir ürünü 1300TL'ye satmaktan bahsetmişsiniz fakat mesajınızın başında bunun bir risk teşkil edip illegal olduğunu savunmuştunuz. 1200TL'ye alarak satacağınız 1300TL'lik ekran kartının kargosu da maalesef 50TL'den az olmayacaktır, ben yine bir kar göremedim çünkü 50TL bugün yalnızca 2 litre kolaya yakın bir şey yapıyor. Ticaret yazdınız diye söylüyorum fakat elinizde olmayan bir ürünü pazaryerlerinde sattığınızda gecikmeden ayrı, elinizde olmayan ürünü sattığınız için ayrı ve müşteri şikayeti alacağınız için ayrı ceza yemektesiniz, bu cezalar da 25TL'den başlamaktadır.

Evden çalışmak oldukça basit değil, HTML, CSS ve JS öğrendim diyerek bir anda armut veya Bionluk sitelerine balıklama dalarak istediğiniz kadar iş yapamıyorsunuz, ticaretin bir pazarı olduğu gibi oranın da bir pazarı var, yabancı pazarlara(yazılımcı pazarları) hiç açıldınız mı bilmiyorum ama Hindistan vatandaşları o sitenin kalifiye işçileri ve gerçekten su parasına çalışıyorlar, tabii bize göre su parası. Talep bu kadar yüksekken farklı işler yapmadığınız sürece şu anda kimse sizi tercih etmiyor ve etmesi için kazanabileceğiniz bilgi birikimi benim tahminlerime göre en az 6 aylık bir aktif pratik sürecinden sonra kazanabilirsiniz bu yetenekleri. İnternet üzerinden yapabileceğiniz en kolay iş blog yazmaktır fakat onu da maalesef şu anda herkes yapmaktadır, SEO yöneticiliği yapmak, yapay zeka(AI) ile videolar oluşturmak, sosyal medya hesapları oluşturarak aktif tutmak bu saydıklarınız dışında kalan yazılımdan daha kolay bir iştir fakat malumunuz onlar da bilgisayarı sadece mouse ve klavye tutmak için değil ayrıntılarını öğrenerek kullanan herkesin yapabileceği işlemlerdir hatta benim tahminimce bu forumda konu açmış ya da herhangi bir konuya yardım edebilmiş birisinin yapabileceği bir iş profilidir.

Dropshipping bahsettiğiniz gibi ıllegal bir durum değildir tam aksine tamamen legal bir iş modelidir, Amazon tarafından resmi siteleri üzerinden de kabul edilmiştir. Şartlarını karşıladığınız sürece yapmanızın tamamen izin verildiği bir iş modelidir, burada haklı olabileceğiniz tek konu sermaye gerektiğidir fakat yeterli sermaye yakalandıktan sonra doğru ürün analizi ile düşük iade oranları yakalanabilir ve günlük en az 5 dolarlık 3 sipariş ile ay sonunda bu düzen bozulmadığı ihtimalde asgari ücretten fazla para kazanabilmektesiniz, şimdi diyeceksiniz tamam günde 3 sipariş geldi ama ya 1 tanesi ya da 2 tanesi iade gelirse? O zaman şöyle diyeyim, ya günde 3 değil 5 sipariş gelirse? Yani anlayacağınız ticaret her yerde aynıdır, bir fiziksel mağaza da açsanız günde 3 değil 5 müşteri gelebilir hatta bazı günler hiç müşteri gelmeyebilir, bu sebepten ötürü dropshipping normal ticaretten biraz daha kolaydır.

Udemy üzerinde "ücretli kurs" verebilmeniz için Udemy tarafından üst düzey eğitmen olmanız gerekmektedir, ücretsiz eğitimler vermek için size sadece bir test benzeri durumdan geçmeniz gerekmektedir, Udemy üzerinde kurs satmak için gerçekten bir bilgi birikimine sahip olmalı ve içeriğinizi dolu tutmalısınız, Udemy üzerinde bir değil yüzden fazla kurs veren insan var fakat çoğunlukla aynı isimler konuşulur ve onlardan ders alınır, bu ders alınan kişiler de gerçekten portfolyosu istediği şirkete tek başvuruyla dolu olan kişiler olmaktadır, kendi işleri kendilerine yettiği için de şirketlere bağımlı çalışmazlar.

Genç yaşta garsonluk yapmak, bir sanayide çalışmak ya da bir firmada sadece getir götür işleri yaparak başarılı insanların arasında çalışmak şu anda sadece ülke üzerinde tutunabilecek son kale olarak kalmış olan borsaya gönül bağlamaktan daha mantıklıdır, bir işi yapmadan önce analizini yapmadan, o iş hakkında fikir toplamadan, insanlarla iletişimi öğrenmeden ve bunun gibi birçok tecrübeyi kazanmadan istediğiniz işi istediğiniz kadar parayla yapın ya büyütemezsiniz ya da yanınızdaki başarılı insan işlerinizi büyütür, büyüttükten sonra daha iyi bir iş fırsatı bulur veya ben zaten yapıyorum buna ihtiyacım yok diyerek yanınızdan gider ve kendi dükkanını açar, siz de bir güzel batarsınız.

10-20TL ile bir iş yapmaktan bahsetmişsiniz fakat 10-20TL ile maalesef bir iş yapamayabilirsiniz artık, çok da kesin konuşmak istemem. Yapabileceğiniz en düşük ve en çok talep olan işlerden biri haline gelmiş "kadın aksesuar" ürünlerini üretmek isteseniz bile gümüş bir bileklik ya da kolye yapmanızın bedeli en az 20TL olacaktır çünkü şu anda gümüşün gramı 20TL'dir maalesef. 10-20TL olan bir ürünü ürettiniz ve 50TL'ye aşağıdan yukarı %150 kar ile sattınız diyelim. Bu ürünü sattıktan sonra ürünü paketleyip kargolayacaksınız ve 10-20TL'lik bir ürün benim görüşüme göre bayağı küçük bir ürün olacağı için en iyi ihtimal ile bile en az 30TL'lik bir kargo bedeli ile gönderilecek, bir de bu ürün iade geldi diyelim iade ile birlikte 60TL kargo ödeyeceksiniz, iadeyi adama ödettim deseniz bile zarardasınız. Ümitlerinizin önüne geçmek istemem ama maalesef bu da mümkün gözükmüyor.

Kitap okuma konusuna bir yorum yapmayacağım, evet okuyun, mantıklı kitapları okuyun hikaye kitapları okuyarak yalnızca kelime haznenizi büyütmeyin, okuduğunuzu anlamayı geliştirmeyin, gelişim kitapları okuyun.

1200TL'lik bir ürünü 1300TL'ye satmaktan bahsetmişsiniz fakat mesajınızın başında bunun bir risk teşkil edip illegal olduğunu savunmuştunuz. 1200TL'ye alarak satacağınız 1300TL'lik ekran kartının kargosu da maalesef 50TL'den az olmayacaktır, ben yine bir kar göremedim çünkü 50TL bugün yalnızca 2 litre kolaya yakın bir şey yapıyor. Ticaret yazdınız diye söylüyorum fakat elinizde olmayan bir ürünü pazaryerlerinde sattığınızda gecikmeden ayrı, elinizde olmayan ürünü sattığınız için ayrı ve müşteri şikayeti alacağınız için ayrı ceza yemektesiniz, bu cezalar da 25TL'den başlamaktadır.

Ben yurt dışında pazarındada varım ve hayır hiç hint görmedim evet benden ucuza yapmayı teklif edenler oldu fakat güvenilirliğim ve işimin kalitesi ilen üste çıktım zaten o ben daha ucuza yaparım olayları yüzünden bir süre "ücretsiz" yapmayı teklif etmenizi önerdim öğrenim süreside değişebilir evet.

Dropshipping satılan ürünün satıcısından izin almadan yaparsanız illegal yoksa neden Amazon hesaplarınızı bloke etsin legalse?

-İş kurmak zanet riskli siz tüm riskleri geçirmişsiniz ben tamamen pozitif olarak düşünmedim zaten diğer yandanda iş fikri satmaya değindim?

-Dediğim aslında İstanbul Ankara gibi yoğun şehirler için geçerli ve kargo masrafını alıcıya yıkarsanız fazla sorun etmezler genelede ve hayır bu illegal değil uygun fiyatlı ürün alabilirsiniz öylede yapabilirsiniz ama diğer yöntem ise satıcı hiçbir kuruma bağlı değil Amazon Trendyol gibi o yüzden legal gecikme demişsiniz cezalar hiç olası değil elinizde olmayan ürünü sattığınızı kimse anlamaz öyle kolay kolay dolap gibi uygulamalar 3 gün süre veriyor kargolama için Max 2 günde halledilebilecek bir 50 - 100 TL karda çok kolay bir iş ilen elde edilen kar Max 1 saatiniz belki alır.

Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor, cümle kurma tarzınız ve kelimeleri kullanma şekliniz o kadar garip ki ceza almamak adına alıntı bile yapmak istemiyorum, Türkçe konusunda biraz iyileştirmeler yapmanız gerekiyor kendiniz için.

Yurtdışı pazarında Hintli görmedim cümlesine inanmam pek mümkün değil çünkü Fiverr ve Upwork üzerinden çokça işlem yaptım, birden fazla yabancı insanla çalıştım her zaman Hindistan vatandaşı insanlar önüme geçti ben fiyat kırdıkça onlar benden fazla fiyat kırdı.

Dropshipping satılan bir ürünü satıcının izni olmadan satmanın yasak olduğu bir şey değil, resmi bir markanın(Apple, MSI, ASUS vb.) marka satış izni belgesi vermeden satışlarını yapmanız yasak. Dropshipping yapmanız halinde Suspend yemenizi sağlayacak şeyler, Geç Gönderim Oranınız, Ürün Şikayet Oranınız, Satıcı Şikayet Oranınız, İade Süreçleriniz, Fatura Teslim süreçleriniz, Ürün Destekleriniz ve bir çok sebeptir, Amazon üzerinde konuşmak gerekirse koşullarına uymayan ve bu saydığım kurallar, koşullar dışında bir şey yapmadığınız sürece size engel olmamaktalar.

İş kurmak cümlenizde ne anlatmak istediğinizi anlamadım gerçekten Türkçenize anlam veremiyorum fakat anladığım kadarı ile cevap vermem gerekirse; Evet ticarette riskleri pozitiflikten önce tutmalısınız maalesef, bu sizin hoşunuza gitse de gitmese de ticaret risk işidir ve hata kabul etmez. Kimse deneyimi olmayan bir adamdan iş fikri satın almaz, fikirlerini bile ciddiye almaz çünkü o adam sadece saçmaladığını her cümlesi ile belli eder. Yakın zamanda baktığımızda yaşanan bir olayın hatta marka değeri için ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz, bir çocuk vardı zamanında video çekerken aynayı Facecam hatta Webcam yapıyordu ve hem telefonu ile monitörünü çekerek videoyu izletebiliyor hem de kendisini izletiyordu, bunu hem başarı hem de büyük reklam yüzü olarak gören AMD ise çocuğun üzerine atlayıp sistem hediye etmişti. Ticaret fırsatçılık ortamıdır ve maalesef sizin bahsettiğiniz küçük pozitifciklere yer yoktur. Bugünlerde insanları kandırmak için bile %50 + %50 indirim diyerek, 100TL'lik ürünün bedavaya geleceğini düşündürtüyor sonrasında 25TL talep ediyorlar çünkü Türkiye'de ticaret yapan her fırsatçı marka biliyor ki Türk vatandaşı temel matematik bilmiyor bu yüzden yüzde hesabı yapamıyor.

Tekrar ve tekrar söylüyorum, keşke hayat ve ticaret senin hayal dünyandaki kadar kolay olsa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı