Para nasıl biriktirilmeli?

Yer
El Fureidis
Para biriktirmek istiyorum, araba alacağım ama nasıl biriktirmem gerekli hiç bilgim yok, kredi çekmek de istemiyorum 2 katını alıyorlar safi zarar velhasıl kelam ben parayı altın yaparak mı dolar, Euro yaparak mı biriktireyim yoksa vadeli hesap açıp mı biriktireyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece kırılarak açılan bir kumbara alıp hergün en az 40 TL ( kendi maaşınız göre arttırıp azaltabilirsiniz.) ve her maaşta 1000 TL atıyorum. Çok güzelde birikiyor. Bozuk paralarım içinde ayrı kumbara var onlarla oyun alıyorum. Şuan bir arabaya ihtiyacım yok elimdeki yetiyor 2 sene içinde kendi arabamıda satıp yeni araba alacağım. Ancak sabırlı biriyseniz ben gibi biriktirirsiniz mesela ben 1.5 yıldır 4 kumbara doldurdum ve daha hepsi açılmayı bekliyor. Umarım söylediklerim işinize yarar yani ben bu taktikle uzun zamandır biriktiriyorum.

Sadece kırılarak açılan bir kumbara alıp hergün en az 40 TL ( kendi maaşınız göre arttırıp azaltabilirsiniz.) ve her maaşta 1000 TL atıyorum. Çok güzelde birikiyor. Bozuk paralarım içinde ayrı kumbara var onlarla oyun alıyorum. Şuan bir arabaya ihtiyacım yok elimdeki yetiyor 2 sene içinde kendi arabamıda satıp yeni araba alacağım. Ancak sabırlı biriyseniz ben gibi biriktirirsiniz mesela ben 1.5 yıldır 4 kumbara doldurdum ve daha hepsi açılmayı bekliyor. Umarım söylediklerim işinize yarar yani ben bu taktikle uzun zamandır biriktiriyorum.
Her gün 40TL atacak kadar zenginseniz niye biriktiriyorsunuz ki alın direk tofaşı :D

Para biriktirmek için gelir-gider analizi yapılmalı ve net geliriniz/sermayenize göre oranı belirlenmeli ona göre yapılmalı veya yapılmamalı. Aslında kişiye göre kompleks olabilecek konu ama örnek olarak: Ek getirisi/menkul kıymeti olmayan ve 2020 TL maaşı olan birinin birikim yapması imkansız gibi bir şeydir. En iyi ihtimalle gıda harcamasını kısar ki bu da sağlık sorunu olarak geri döner. Tabi bir de geliriniz/menkul durumunuz tasarrufa/birikime olanak sağlasa bile yapılmaması gereken oran vardır. (sonuçta hepimiz ölümlüyüz bunu unutmamak lazım. :) )

Para biriktirmek için gelir-gider analizi yapılmalı ve net geliriniz/sermayenize göre oranı belirlenmeli ona göre yapılmalı veya yapılmamalı. Aslında kişiye göre kompleks olabilecek konu ama örnek olarak: Ek getirisi/menkul kıymeti olmayan ve 2020 TL maaşı olan birinin birikim yapması imkansız gibi bir şeydir. En iyi ihtimalle gıda harcamasını kısar ki bu da sağlık sorunu olarak geri döner. Tabi bir de geliriniz/menkul durumunuz tasarrufa/birikime olanak sağlasa bile yapılmaması gereken oran vardır. (sonuçta hepimiz ölümlüyüz bunu unutmamak lazım. :) )
Yeni asgari ücret kaç olacak ise 1 kuruşunu yemeden vadeli hesaba yatırmayı düşünüyorum evin başka gelirleri var, bana söyledi peder bey sen arabanı al yediğin içtiğin bizden diye :)
Euro ile olmaz bitcoin yada altın ile yapılmalı bitcoini ucuzken alacan yükselince satacaksın.
Altın ile yapabilirim ama bitcoin hiç düşmüyor ayrıca hiç bilmem o işleri riske girmek istemiyorum, açıkçası korkuyorum bitcoin işinden.

Alacağınız krediye bağlı. Dün 15K'ya toplam 17-19K geri ödeme şeklinde 24 ay taksitle kredi alabilirsin. Dolar ve Euro zaman içinde düşen artan bir ivmesi var. Sürekli takip etmeniz gerekiyor. Fakat vadeliye yatırırsan sürekli artan bir birikimin olur. Önemli olan en yüksek faiz veren bankaya yatırmak ve yapabiliyorsan 32 gün vadeli şeklinde ayarlamak ki hiç çekmemen gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı