Kaçıncı sınıfsın? Kaç soruyu ne kadar sürede çözüyorsun?
Tek okumada anlayıp çözmen lazım öncelikle. Diğer türlü zaman kaybı. Dikkatini toparlaman lazım. Solgar nero nutriens falan kullanıyordum ben sınav döneminde dikkatim artsın diye. Etkiliyordu bence. Her gün 20-25 tane çözsen ama bunu her gün yapsan birkaç ayın sonunda zaten aşırı hızlanırsın. Sadece pratikle hızlanır.
Klasik ama paragraf rutini oluşturman gerekiyor. Her gün düzenli bir şekilde çözmeye başladığında hem hızlanıyorsun hem de netlerin artıyor. Ancak, 'İki hafta boyunca her gün çözdüm ama netlerim artmadı' diye hemen bırakmamalısın. Ben bir paragraf kitabını bitirmeme rağmen netlerim artmamıştı, ancak şimdi, ikinci ayımda, netlerim yavaş yavaş artmaya başladı. İlk başlarda paragraf çözerken kendime 'Acaba ben mal mıyım? Türkçe bile yapamıyorum' diyordum. Şimdi ise 30 dakika içinde Türkçe branş denemesini, dil bilgisiyle birlikte, 35’in altına düşmeden çözebiliyorum.Paragraf netlerimi ve çözme hızımı nasıl arttırabilirim? Şu an çok yavaş çözdüğümü düşünüyorum.
Paragraf netlerimi ve çözme hızımı nasıl arttırabilirim? Şu an çok yavaş çözdüğümü düşünüyorum.
Klasik ama paragraf rutini oluşturman gerekiyor. Her gün düzenli bir şekilde çözmeye başladığında hem hızlanıyorsun hem de netlerin artıyor. Ancak, 'iki hafta boyunca her gün çözdüm ama netlerim artmadı' diye hemen bırakmamalısın. Ben bir paragraf kitabını bitirmeme rağmen netlerim artmamıştı, ancak şimdi, ikinci ayımda, netlerim yavaş yavaş artmaya başladı. İlk başlarda paragraf çözerken kendime 'acaba ben mal mıyım? Türkçe bile yapamıyorum' diyordum. Şimdi ise 30 dakika içinde Türkçe branş denemesini, dil bilgisiyle birlikte, 35'in altına düşmeden çözebiliyorum.
Soruya göre değişir. Ben önce soru kökünü okur ve ardından da paragrafı da hızlıca okuyup anlardım. Pek taktik falan bilmem. Zamanında ilk TYT'ye girenlerdenim. 35 civarı Türkçe netim vardı. Az sayıda ama her gün çözerek hızlandırabilirsin paragraf olayını. Günde 40-50 tane değil, 15-20 civarı çözerek ama her gün çözerek birkaç ayda ilerlersin. Zaten öteki türlü sıkıcı oluyor. Bence bunu çok kafaya takma, dediğimi yap. Diğer derslere ağırlık ver. Paragraf yavaş ilerler. Dil bilgisini de çok önemse, artık çok soruyorlar. Normalde de kitap oku falan diyenler çıkar ama sınav senesinde hedefin yüksekse kitap okumak boğucu olabiliyor, onun yerine ders çalışırsın.12. sınıfım. Az önce 14 dakikada 8 soru çözdüm aşırı uykum geldi.
Hocam YouTube'da taktik verenler falan oluyor ama her soru tipinde farklı taktikler olduğu için uygulayasım gelmiyor ve bazen taktik tutmayabiliyor sanırım. Sizce taktiklerle gitmek önemli mi yoksa her soruyu tekte anlayıp şıklara inmek daha mı iyi?
Soruya göre değişir. Ben önce soru kökünü okur ve ardından da paragrafı da hızlıca okuyup anlardım. Pek taktik falan bilmem. Zamanında ilk TYT'ye girenlerdenim. 35 civarı Türkçe netim vardı. Az sayıda ama her gün çözerek hızlandırabilirsin paragraf olayını. Günde 40-50 tane değil, 15-20 civarı çözerek ama her gün çözerek birkaç ayda ilerlersin. Zaten öteki türlü sıkıcı oluyor. Bence bunu çok kafaya takma, dediğimi yap. Diğer derslere ağırlık ver. Paragraf yavaş ilerler. Dil bilgisini de çok önemse, artık çok soruyorlar. Normalde de kitap oku falan diyenler çıkar ama sınav senesinde hedefin yüksekse kitap okumak boğucu olabiliyor, onun yerine ders çalışırsın.
Hocam dil bilgisini sonraya bırakmak istiyorum 1 ayda falan biter mi?