Paragraf netleri nasıl artar?

Normalde de kitap oku falan diyenler çıkar ama sınav senesinde hedefin yüksekse kitap okumak boğucu olabiliyor, onun yerine ders çalışırsın.
Ya günlük rutinini bitirdi diyelim. Günün bütününde ders çalışılmıyor sonuçta. Yatmadan yarım saat evvel bi kitap okuması yapsa hem odak problemine iyi gelir hem daha iyi uyur hem de paragrafını geliştirmiş olur.
Yani odak konusu çok önemli. Derece yapanlara bakarsan adamın eksiği yok ama dikkat dağınıklığına yanlış yapıyorlar genelde.
Dil bilgisi kolay iş ama önemli. Türkçeyle aran nasıl bilmiyorum. Çok iyiyim zaten biliyorum diyorsan bir şey diyemem ama bence sonraya bırakma. Matematik kadar Türkçe neti kıymetli. Bir kez bitir, biraz her konudan soru çöz. Sonrasında tekrar son ay dönüş yaparsın. Zaten bir kere çalıştım bitti olmuyor hiçbir konu. Birkaç kez dönmek gerekiyor. Ben her hafta bir dil bilgisi konusu bitiriyordum. Ayda bir kez de bitirdiğim konulardan genel tekrar testi gibi bir şey çözüyordum. Zaten günde en az iki, en çok üç ders çalışıyordum. Haftada iki kere Türkçe çalışınca halloluyordu.
Dil bilgisi ne kadar sürede bitiyor? Benim dil bilgim sıfır neredeyse. 2. dönem hallederim diyordum. Hem ezber ya. Önce ağır, kritik konuları bitireyim diyordum.

Hocam günde kaç soru çözmem lazım?
Başlangıç için günde 20 soru çözsen yeter. Sonradan süre tutarak ilerlemen daha iyi olur mesela yarım saate kaç soru sığdırabilirim şeklinde ilerlersin önce yarım saatte 20 soruyu anca yaparsın sonradan hızlanarak 30-35 soruyu bile yapabilecek noktaya gelirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı