Paragraf netleri nasıl arttırılır?

forci

Centipat
Daha fazla  
Bana bir akıl verin.
Ben dershane gidiyorum sosyal, matematik idare eder ama paragraf da yerlerde sürünüyor bir akıl hocalığı yapın da bir fikir verin kafayı yiyeceğim artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sabah kalktığınızda çözün. Metni kalemle takip etmeyin, gözünüzle takip edin. Metnin altını çizmeyin. Her gün çözmeye özen gösterin. Verebileceğim tavsiyeler bunlar.

Paragraf, okuduğunu anlamada yatıyor. Kitap okuyabilirsiniz.

Her sabah 15 paragraf çözüyorum.

Sabah kalktığınızda çözün. Metni kalemle takip etmeyin, gözünüzle takip edin. Metnin altını çizmeyin. Her gün çözmeye özen gösterin. Verebileceğim tavsiyeler bunlar.

Metin cevaplarken önemli olarak gördüğüm en fazla 2-3 kelime altını çiziyorum.
Bir de paragraf çözerken önce soru kök sonra şık sonra paragraf geçiyorum.

Her sabah 15 paragraf çözüyorum.

Metin cevaplarken önemli olarak gördüğüm en fazla 2-3 kelime altını çiziyorum.
Bir de paragraf çözerken önce soru kök sonra şık sonra paragraf geçiyorum.
Netler ne durumda? İzlediğin yol mantıklı. Önceki denemelerini aç bak hocam neden yanlış yapıyorsun tespit etmeye çalış. Mesela soruyu okurken kafan başka bir yere mi gidiyor? Soruyu da çok okuma bu arada 1 kez okudun anlamadın 2 kez okudun anlamadın zorlama. Çok fazla zaman kaybettirir. TYT’de süreyle de yarisiyorsun fazlasıyla.

Netler ne durumda? İzlediğin yol mantıklı. Önceki denemelerini aç bak hocam neden yanlış yapıyorsun tespit etmeye çalış. Mesela soruyu okurken kafan başka bir yere mi gidiyor? Soruyu da çok okuma bu arada 1 kez okudun anlamadın 2 kez okudun anlamadın zorlama. Çok fazla zaman kaybettirir. TYT'de süreyle de yarisiyorsun fazlasıyla.

Kusura bakmayın belli nedenlerden dolayı geç cevap veriyorum bazen okurken aklım başka yere gidiyor bazen soruyu doğru cevaplayacak dierken en ince ayrıntıya bakmaya çalışıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı