Paragraf sorusu çözünce kitap okumaya gerek kalır mı?

FcamS

Picopat
Katılım
10 Mart 2021
Mesajlar
53
Çözümler
1
Yer
Home Sweet Home
Bu sene LGS'ye gireceğim o yüzden bir sürü paragraf kitabı ve diğer derslerden test kitabı aldım. Vaktimi kitap okumak için harcamak yerine paragraf soruları çözmeyi düşünüyorum. Sizce yaptığım doğru mu?
 
İkisini birden yapmanı tavsiye ederim. Tüm gününü paragrafa değil kitaba da ayır. Kitap okursan paragraf soruların da işin çok kolay olacak, okuduğunu anlayabileceksin. Yani kitabı tamamen salma.
 
Hocam zaten kitap okumayı hiçbir koşulda bırakmamanız gerekir. Bu sene belki işinize yaramayacak gibi düşünebilirsiniz ama 4 sene sonra üniversite sınavı vuracak oradaki paragtaflar daha zor :) O yüzden siz ikisine birden vakit ayırın ama sınav geçse dahi kitap okumayi ihmal etmeyin. Ayrıca okuma alışkanlığı gerçekten çok güzel bir şey. Öyle klasik falan okumak zorunda değilsin. Keyfin ne isterse onu oku her kitap değerlidir.
 
Paragraf için soruyorsan üniversite sınavında 1 tane paragraf kitabı bitirmiştim hem netlerim çok yükselmişti hem de okuduğumu anlama oranım çok yükselmişti. Bunu sürekli hale getirmelisin. Kitap okumayı bırakırsan köreliyor. Mesela uzun zamandır kitap okumuyorum yazı yazarken kendimi ifade ederken aşırı zorlanıyorum. Kitap mutlaka hayatın içinde olmalı ama paragraf da işe yarar.
 
Sadece düzenli kitap okuma alışkanlığı ile üniversite sınavında 38 Türkçe neti yaptım. Kitap okumak hem sınavda hem de sınavdan sonra sana katkı sağlar. Kitap oku.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı