Paralı Poşet İçin Alışveriş Limiti

Makaleler
60
Yer
ABD/Miami Florida
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Profil Kapağı
1521675609
Paralı poşetlerde 15₺ veya 20₺ ve üzeri alışverişlerde ilk torba ücretsiz! Şeklinde kampanya yapılabilir mi? Firmaların perakende satış yapan alışveriş merkezlerinin bu şekilde satış yapma hakkı var mı?

Screenshot_148.jpg

Screenshot_147.jpg

İki paylaşımda mantıklı geliyor. Hele ki 2. paylaşımda. Hem adamların reklamını yapıyoruz hem de bunu yapmak için para veriyoruz. Şaka gibi ülkeyiz. Milleti nasıl soyarız onun hesabını kitabını yapıyorlar oturup.

Bu bir soyma operasyonu değil. Ülkelerin çoğunda uygulamada olan bir durumdur. Eskiden kese kağıtları ve fileler kullanılırdı. Bu yönteme hiçbir zaman ara verilmemeliydi. Poşetin ücretli olması benim için birşey ifade etmiyor. Evde bulunan poşetin bir tanesini cebime koyup gidiyorum. Ödemeyi yaptıktan sonra da yanımda getirdiğim poşete dolduruyorum.Benim için değişen birşey yok. Evdeki poşeti taşımak da ağır gelmiyor. Eğer poşete para vermek dokunuyorsa, üzgünüm gidebileceğiniz ülkeler çok sınırlı... Soyguncu bir ülke de yaşadığımız su götürmez bir gerçektir. Fakat bu konuda biraz yanılıyorsunuz. Bu sadece poşetin az kullanılması için yapılan bir önlemdir. Hükümetin soyguncu yada başka birşey olmasından kaynaklanmıyor. Herşeyi de geri dönüştürmek söylendiği kadar basit değildir.

Evde bulunan poşetin bir tanesini cebime koyup gidiyorum.

O kadar zahmete gerek yok. Meyve/sebze reyonundan posetleri cebine doldurursun, cikista bir güzel icine koyar evine gidersin.

Cevreyi düsünen adam plastik poset üretimine izin vermez. Sanki 25 kurus verince insanlar "aa buna verdik, atmayalim" diyecek.

Çok yerinde bir uygulama. Bu poşetler çevreye zarar veriyor mu? Evet veriyor. Bunu azaltmak için alternatif bir uygulama var mı? Poşeti ücret karşılığında toplayamazsınız. Çünkü kullanılmış bir poşet etse etse 1-2 kuruş eder kimse de bunun için poşet biriktirmez. (Sıfırının satış fiyatı 8 kuruş) Ederinden fazla veremezsiniz bu sefer insanlar gider granürcüden poşet alır size satar. :D Bu işi insanları bilinçlendirerek eğiterek de yapamazsınız yapıla bilinseydi Paris'de 1 Euro'ya satılmazdı.

Bence çok daha pahalıya satılmalı ve kullanımı daha da düşürülmeli. En ince naylon poşet doğada 13 yılda yok oluyor ve bu süre içinde bu poşeti fark etmeden hem yiyoruz hemde soluyoruz. Asıl sıkıntı yaratan kısmı ise diğer geri dönüştürebilinir malzemelere göre geri dönüşümün çok az yapılması.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı