Param Güvende olmadan Sahibinden'den nasıl satış yapılır?

Eğer farklı bir şehirden alıcı çıkarsa, alıcı ile anlaşıp gün kararlaştırarak ürünü göndereceğiniz gün kargo şubesine giderseiniz.

Ürünü şubeye teslim ettikten sonra ambar tesellüm fişinin fotoğrafını alıcıya gönderirsiniz.

Alıcıdan da ürünün ücretini size göndermesini söylersiniz.

Bütün bu aşamalarda eğer 2 taraf da birbirine çok güvenemiyorsa görüntülü arama yapılarak da aşama aşama her şey gösterilebilir.

Ben bu sene 2 tane eski Android telefonumu sattım. 2 alıcı da yaşadığım şehirin dışındaydı. Kargo şubesine gidip, ürünü şubedeki yetkiliye teslim ederken ve ambar tesellüm fişini aldıktan sonraki aşamalarda hep alıcıya fotoğraflar gönderdim. Ben ürünü şubeye verdikten 15dk sonra da alıcı parayı IBAN numarama göndermişti.

Eğer alıcı en geç 20-30dk içinde hesabınıza parayı göndermez ve bahaneler uydurursa ürünü geri çekip şubeden ayrılırsınız. 🙂

Param Güvende ile gönderebilirim kısmını işaretlemeden ilan açıyorsunuz, gelen mesajlarla alıcıyla anlaşırsanız diyorsunuz ki, ben Param Güvende sistemine güvenmiyorum, havale sonrası kargo şeklinde gönderebilirim.

Adam olur derse yollarsın gider. Ama kişisel kargo ücreti çok yüksek artık, Param Güvende kargo koduyla çok ucuza yolluyorsun.

Hocam eğer adamla anlaşırsan 1TL'lik ilan aç sahibindende adama satın aldırt parayı al adamdan yolla ürünü sahibinden vasıtasıyla kargoyu 40 TL'ye getirirsin.
Hocam öyle bir adam yok. Bulacağım yani. İlan açmayı falan biliyorum da, kargolama, para alma falan nasıl oluyor onu soruyorum.

Hocam öyle bir adam yok. Bulacağım yani. İlan açmayı falan biliyorum da, kargolama, para alma falan nasıl oluyor onu soruyorum.

Şimdi bak şöyle misal veriyorum get ile satış yaptığın zaman adam parayı ödüyor fakat para sahibindenin havuzunda kalıyor ürün adama gittiği zaman adam ilanı onayladıktan sonra para senin hesabına aktarılıyor eğer adam onaylamaz ise 3 gün sonra otomatik düşüyor yine para sana.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı