İnceleme Paranoid Android

Yakın zamanda POCO X3 NFC telefonuma PixelExperience kurdum ve kamerayla ilgili sorunlarım oldu. PixelExperience ile olan bu üzücü deneyimimden sonra yine de pixel bir Android deneyimi istiyordum. Araştırdığımda paranoid Android ile karşılaştım.

Caf tabanlı bir ROM. Bkz: CAF nedir? (ingilizce)

POCO X3/X3 NFC (surya) modeli için GApps ve iki adet uygulamayla geliyor. Abstruct adında bir duvar kâğıdı yazılımı ve MIUI cam. PixelExperience, LineageOS gibi ROM'larda bulunmuyor bu. Root atıp yüklemek gerekiyor. Ancak rootla uğraşmak istemiyorum. Bankacılık uygulamalarına ihtiyacım var. Ekstra modüllerle uğraşmakta istemiyorum bu uygulamaları kullanmak için. O yüzden bu ROM daha mantıklı geldi bana.

Şarj süresi fena değil. Özellik anlamında PixelExperience'ın Plus sürümünden daha az özelliğe sahip. Arayüzleri aynı. Şarj süresi olarak fena gelmedi. Sabah saat 8.30'da cihazımı şarjdan çektim ve incelemeyi yazdığım saat itibarıyla (23.30) şarjım 12%. Gün boyunca Bluetooth ve Wi-Fi açıktı, pixel hareketli duvar kâğıdı kullanıyorum. Genelde stock ROM ile bu civarlarda hala 20% civarı şarjım olurdu, ama onda hareketli duvar kâğıdı kullanmıyordum, bunu da dikkate almak gerek.

Performans ve akıcılık; performans olarak stock ROM ve pa arasında ciddi bir fark görmedim. Oyunlar aşağı yukarı aynı performansta çalışıyor. Fakat arayüzü kesinlikle çok daha akıcı Pa'in.

Keşke olsaydı dediklerim; pe Plus'tan geçtikten sonra fark ettim ki bazı özellikler burada yok. Bunlardan biri son kullanılan uygulamalar görünümünde Pe'de fotoğrafları ve yazıları kopyalayabiliyordum. Pa'da bu yok. Yine pe Plus'ta yer alan telefonun arkasına iki kere sertçe dokunma kısayolu. Bu kısayola fener, sesli asistan, kamera veya spesifik bir uygulama gibi aksiyonlar atayabiliyorsunuz.

Ekran görüntüsü ekleme ihtiyacı duymadım. Pixel based tüm ROM'larla aynı görünüyor zaten.

Nasıl yükledim? PixelExperience'ı yüklerken kullandığım rehber bunda da işe yaradı. PixelExperience recovery üzerinden factory reset (wipe data) yaptıktan sonra apply Update > apply from ADB ve bilgisayardan adb sideload <rom. Zip> dedikten birkaç dakika sonra kurulum başarıyla tamamlandı.

Paranoid Android

NOT: Android kerneli 12.5'den sonra ki hiç bir kernel ile macro lens çalışmıyor. Ön kamerada da garip bir pixellenme yaşadım bu romla bile. Kamera konusunda hassassanız stock'ta kalmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı