Parayı Neye Yatırılmalı?

Parayı neye yatırmalıyız?

• Dolar.

• Euro.

• Altın.

• Başka bir şey, hemen yazıyorum.

• Türk Lirası olarak tutmaya devam et.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Super Mario World
Arkadaşlar değeri düşüp beni zarara sokmayacak bir yatırım tavsiyesi istiyorum. Öğrenciyim, çalışıyorum ve param gün geçtikçe sayı bakımından artsa da değer bakımından azalıyor. Bu durum da beni çok rahatsız ediyor.

Paramı neye yatırmamı önerirsiniz? 2019 yılında durum ne olur? Stajdan gelen parayı direkt o birime dönüştürüp saklamayı düşünüyorum. TL maaş hesabım var o dönüştürdüğüm birime aynı bankada ücret ödemeden tutabilir miyim?

Sevgiler, saygılar, Berk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doların aşağı yukarı bu değerlerde stabilize olacağını düşündüğüm için ankete Türk Lirası olarak oy verdim. Dolara ve euro'ya gelen faizler göz önüne alındığı taktirde Türk Lirası şuan günlük/aylık getiri bakımından çok daha mantıklı görünüyor.

Dolar/Euro şu sıralarda çok riskli bir durumda. Terste kalma olasılığınız oldukça yüksek, bu değerlerin sürdürülebilirliği yok illa ki önlem alınacak ve ufak ufak geri yönlü hareketlerine devam edecek. 5.99'dan alıp 6.10'dan satmak size çok ufak bir getiri yapacaktır, süreç boyuncaki uğraşlarınıza ve yaptığınız strese değmez.

Grafik analizi yöntemlerine uzun uzun çalıştıktan sonra ciddi kırılmaların olduğu dönemlerde ( 3 liradan 7 liraya 1 haftada gidişinde olduğu gibi.) Dolar veya euro olarak konum alıp, zirveden sattıktan sonra tekrar karınızla Türk Lirasına dönebilirsiniz. Bunun tam tersi de Forex ile mümkündür, yani sell pozisyon açarak düşüşlerden de para kazanmanız mümkün ancak Forex bir çocuk oyuncağı değildir. Bir çok kişinin hayatını söndürmüştür basit al-sat mantığından oldukça uzaktır.

Tüm bunları göz önüne alıp, araştırmanızı uzun uzun yapmanızı tavsiye ederim. Yerel/yabancı borsa analizi sitelerine göz atıp fikir sahibi olabilirsiniz. Tüm bu söylediklerim kesinlikle bir yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Hiç bir şeyi önceden kestirmek mümkün değildir, bazen piyasaya 4-5 ayda girecek ya da çıkacak para bir gecede girip/çıkıyor dolayısıyla herkes ters köşeye yatırılabiliyor.

Son düzenleme:
Kola ve Cips olarak yatırım yapabilirsin. Eskiden 5 Liraya aldığımız kola ve cips ikilisi 10 Liraya yaklaştı. İşin şakası bir yana Dolar, Euro ve Altın hiçbiri uzun vadede üzmez. Altın en güvenli liman diyebilirim.

Devletimizin şu zor günlerinde kendi çıkarlarımız uğruna ekonomiye zarar vermeye karşıyım. Dolara vs yatırım yapıp kendi kazancımızı değil, devletin kazancını arttırmaya çalışmalıyız bence şu an.

Nereden buraya bağladınız?
Devlete zarar verme amacında değilim. Birkaç saat uykuyla, saatlerce çalışıyorum, okula gidiyorum, kendimi geliştirmeye çalışıyorum, hobilerime zaman ayıramıyorum ve paramın değerinin düşmesi beni rahatsız ediyor.

Altın düşünüyorum ben.

Demek istediğim şu, zaten Dolar sıkıntısı çekiyoruz, bir de halk üzerine Dolar alıp biriktiriyor. Piyasada Dolar dolaşımı azalıyor. Böylece dolar artıyor.

Bir büyüğümün tavsiyesi gram altın al demek olmuştu. Gram altın tüm para birimlerine karşı daima değer kazanırmış uzun vadede.
Gram altının diğer altınlardan farkı nedir? Çok bilgim yok.

Demek istediğim şu, zaten Dolar sıkıntısı çekiyoruz, bir de halk üzerine Dolar alıp biriktiriyor. Piyasada Dolar dolaşımı azalıyor. Böylece dolar artıyor.
Dolar almaya çok sıcak bakmıyorum zaten, hem ülkemiz zarara giriyor hem de çok dengesiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…