Parça parça sistem toplama

Bütçe
3000-3500
Son zamanlarda sistem toplama ile ilgili birçok konu açtım. Düşük bütçeyle sistem toplamak cidden zor. O yüzden zaten birçok insanın yaptığı bir şey yapmaya karar verdim. İncehesap Gaming gecesi ve diğer indirimleri kovalayarak önce RAM belleklerden başlayıp en son ekran kartını alacağım. Kısa sürmeyecek ama yaptığıma değeceğini düşünüyorum. İki sorum var herhangi birini cevaplarsanız çok sevinirim.

Doların durumuna göre aklımdaki sistem:

Ekran kartı: RX 5500XT - RX 580 - RX590.
RAM: 8 GB 3000MHz (sonradan 8 ekleyeceğim.)
İşlemci: Ryzen 5 3100 - Ryzen 5 3300X - Ryzen 5 3400G.
Anakart: B450M - A320M.

Sistemi şu sırayla almayı düşünüyorum: RAM (XPG/Corsair) - anakart (Msi/Gigabyte/Asus) - işlemci(AMD) - kasa (PSU dahil) - ekran kartı - 240GB apacer panther SSD ve.
1 TB Seagate Barracuda 7200RPM HDD elimde var.

1-)ilk olarak aklımda şu var örneğin sistemi belirttiğim sırayla aldım. Parçalardan herhangi birinin sorunlu çıkma ihtimali her zaman var ve benim bilgisayarım eski olduğu için kendi bilgisayarımda test edemiyorum. Sorunlu çıkarlarsa ne yapabilirim? Markalarını belirttim, sorunlu çıkma ihtimalleri göz önünde bulundurmam gerekecek kadar fazla mı? Alma dediğiniz marka varsa ona göre listemi düzenlerim.

2-)yaptığım mantıklı mı? Kredi kartı limitini anında doldurduğu için taksit ile alamıyorum. Peşin alırsam da pahalıya denk geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son zamanlarda sistem toplama ile ilgili birçok konu açtım. Düşük bütçeyle sistem toplamak cidden zor. O yüzden zaten birçok insanın yaptığı bir şey yapmaya karar verdim. İncehesap Gaming gecesi ve diğer indirimleri kovalayarak önce RAM belleklerden başlayıp en son ekran kartını alacağım. Kısa sürmeyecek ama yaptığıma değeceğini düşünüyorum. İki sorum var herhangi birini cevaplarsanız çok sevinirim.

Doların durumuna göre aklımdaki sistem:

Ekran kartı: RX 5500XT - RX 580 - RX590.
RAM: 8 GB 3000MHz (sonradan 8 ekleyeceğim.)
İşlemci: Ryzen 5 3100 - Ryzen 5 3300X - Ryzen 5 3400G.
Anakart: B450M - A320M.

Sistemi şu sırayla almayı düşünüyorum: RAM (XPG/Corsair) - anakart (Msi/Gigabyte/Asus) - işlemci(AMD) - kasa (PSU dahil) - ekran kartı - 240GB apacer panther SSD ve.
1 TB Seagate Barracuda 7200RPM HDD elimde var.

1-)ilk olarak aklımda şu var örneğin sistemi belirttiğim sırayla aldım. Parçalardan herhangi birinin sorunlu çıkma ihtimali her zaman var ve benim bilgisayarım eski olduğu için kendi bilgisayarımda test edemiyorum. Sorunlu çıkarlarsa ne yapabilirim? Markalarını belirttim, sorunlu çıkma ihtimalleri göz önünde bulundurmam gerekecek kadar fazla mı? Alma dediğiniz marka varsa ona göre listemi düzenlerim.

2-)yaptığım mantıklı mı? Kredi kartı limitini anında doldurduğu için taksit ile alamıyorum. Peşin alırsam da pahalıya denk geliyor.
Öncelikle bahsettiğiniz ilk iki işlemcinin ismi yanlış, 3. işlemci ise apu ( ekran kartına ihtiyaç duymayan, birçok oyunu düşük orta ayarlarda oynatabilen bir işlemci) yani ekran kartı alacağınızdan ötürü gereksiz... Ryzen 3 3300X, Ryzen 5 1600 AF, Ryzen 5 2600 öneririm.
1- Bunun garantisini kimse veremez. Bende yaklaşık 2 ay boyunca parça parça topladım, bir sıkıntı çıkmadı ama başkalarında çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Parçaların markaları konusunda bir sıkıntı yok. ( ssd için emin değilim bildiğim bir marka değil, kasa + psu markası da belli değil zaten) Özellikle psu'nun kaliteli olması gerekli,kalitesiz psu kaliteli parçalarınızı yakabilir çünkü.
2- Yaptığınız mantıklı, gaming gecesi, itopya'nın günün fırsatı olarak sunduğu bazı ürünler, trendyol'da da bazı genel indirimlerde pc parçaları indirime giriyor... vs bu tarz siteleri sürekli takip etmek gerek.
Sistem için önerimse anakartı kesinlikle b450 almanız... İlerde sistemi yükseltirken ( 3. veya 4. nesil ryzen alırsanız) anakart yenilemek zorunda kalmazsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı