Pardus 19.0 Gno vs Pardus 19.0 Xfce

Domuzcuk

Centipat
Merak ediyorum, hangi işletim sistemi daha iyi? Hangisi daha fazla performans veriyor? Ona göre kuracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pardusu geliştiren ekip görevden alındığı ve sıfırdan kendi imkanları ile yaptıkları projeye tubitak tarafından el konulduğundan beri pardus kullanmadım. Fakat GNO yan sürüm olarak geçiyor ve doğru bir tercih sebebi ise XFCE nin daha düşük donanım ile daha performanslı çalışmasıdır.

Ubuntu yerine Xubuntu en iyi linux dağıtımı olan Linux Mint'te ise yine Xfce tercih ederim her zaman.

Sistem gereksinimlerine baktığın zaman zaten farkını anlarsın.
XFCE 1gb önerilen minimum ram isterken gnome 2 gb istiyor.

Pardusu geliştiren ekip görevden alındığı ve sıfırdan kendi imkanları ile yaptıkları projeye tubitak tarafından el konulduğundan beri pardus kullanmadım. Fakat GNO yan sürüm olarak geçiyor ve doğru bir tercih sebebi ise XFCE nin daha düşük donanım ile daha performanslı çalışmasıdır.

Ubuntu yerine Xubuntu en iyi linux dağıtımı olan Linux Mint'te ise yine Xfce tercih ederim her zaman.

Sistem gereksinimlerine baktığın zaman zaten farkını anlarsın.
XFCE 1gb önerilen minimum ram isterken gnome 2 gb istiyor.
sistem gereksinimlerim:
8 gb ram
intel(r) core(tm) i5 cpu m 480 @ 2.67ghz işlemci
atı mobility radeon hd 6550 ekran kartı
512 gb hdd
sizin öneriniz ne olurdu böyle bir sisteme sadece oyun ve kodlama için hangi işletim sistemini seçmeliyim iki işletim sistemide hazırda duruyor usb atıcam şimdi.

Linux tabanlı bir işletim sistemini neden kurmak istiyorsunuz, ne üzerine çalışacaksınız bilmiyorum ama yerinizde olsam Pardus yerine Ubuntu kullanırdım. (ki öyle yapıyorum.)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı