Hayır, akıllı tahtalar zaten fabrika çıkışında Windows 8.1 yüklü olarak geliyor ( faz-2 modeller ). Pardus sadece sanal makine içerisine kurulu akıllı tahtalarda.
Bence bir şeyleri yerme konusunda çok iyiyiz. Pardus'tan yüksek beklentileri olup hiç şans vermeyen bir kitleyiz. Ben şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Rehber hoş olabilir.
Bence Debian tabanlı dağıtımları bir kenara bırakıp 2-3 video şeklinde Gentoo kurmalısınız. İngilizce yapıp altyazı yapabilirsiniz ya da tam tersi. Patlayacak bir video olur.
Ubuntu, Debian'ın "testing" dalını taban alıyordu fakat artık kendi deposuna sahip bir dağıtım. Debian'ın kurucusu olan Ian Murdock da Ubuntu'nun ayrı bir proje olduğunu ve Debian ile yeterince ortak noktaya sahip olmadığını söylemiştir.
Yeni sürüm çıkmış. Kurup deneyen var mı? Belki bir rehber yaparım diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Vakit ayırmaya değer mi? Yoksa Ubuntu kurulum rehberi mi yapayım?
Bir ev kullanıcısının Debian kullanması sence de saçma değil mi? Pardus yapılabilir. Ubuntu da, fakat Debian'ı son kullanıciya önermek saçma olur, son kullanıciya uyumlu değil.
Şu aralar Pop! Os baya yükselişte ve popüler. Bence Pop! Os'la bir rehber güzel olur. Bende biraz kullandım çok güzeldi ve günlük kullanıcı içinde iyiydi.